Krämig pastasås

Det är ofta svårt att beräkna hur mycket mat man ska laga och hur mycket som går åt. Vissa dagar äter inget av barnen hemma, andra dagar är det både egna och andras barn som ska utfodras. Även när det bara är min egen lilla familj är det svårt. Ibland är en eller flera vrålhungriga, ibland inte sugna alls. Är maten extra god går det såklart alltid åt mycket. Mitt motto är också att hellre laga till för mycket än för lite. Både jag och Mattias tar ofta med matlåda till jobbet och många rätter går att frysa in. Ibland blir självklart även jag tvungen att kasta mat även om jag försöker att ta hand om resterna så gott jag kan.

Till idag hade jag köpt lövbiff och färdig, smaksatt creme fraiche från Arla. En pastasås gjord på lövbiffen, lök, purjolök och vitlök var tanken och mängden var anpassad efter oss fyra. Receptet hittade jag hos Kryddburken även om jag gjorde vissa justeringar efter vad jag hade handlat hem.

Idag hade Filippa med sig en kompis hem och då maten inte skulle räcka till alla fick jag istället trolla fram varmkorv till barnen som jag serverade till pastan. Barnen var lika glada för det! Pastasåsen jag gjorde var krämig och god, dock lite väl salt trots att jag inte la till något extra salt alls. Det är värt att tänka på när man byter ut ingredienser i ett recept.

Krämig pastasås, 4 port

500 gram lövbiff
1 gul lök
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk kalvfond
ca 8 dl vatten
1 burk lättcreme fraiche franska örter
Salt och peppar vid behov

Skiva lök, finhacka vitlök och fräs på i het panna med smör. Strimla köttet i mindre skivor. Lägg ner i pannan när löken blivit mjuk och genomskinlig. Låt köttet få ta färg och tillsätt därefter fond och vatten så det precis täcker köttet. Låt bräsera på medelvärme utan lock ca 40-50 min. Tillsätt mer vatten allt eftersom det kokar bort. När köttet är mört och går att dela lätt, sänk värmen och slå i creme fraiche som får puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *