Recept Dalgona coffee

Recept Dalgona coffee
Recept Dalgona coffee

Trender kommer och går. Just nu är Dalgona coffee det trendiga kaffet alla pratar om. Det är en kaffedrink med vispad kaffekräm med ursprung i både Sydkorea och Grekland och kan antingen drickas kall med isbitar eller med varm mjölk. Drinken är mycket lätt att göra, ser fantastisk lockande ut och smakar enligt familjens yngsta kaffedrickare helt okej. Starkt och sött men gott-ish!

Vispa kaffekräm i ett separat glas.
Vispa kaffekräm i ett separat glas.
Häll ned kaffekrämen i ett glas med isbitar och mjölk.
Häll ned kaffekrämen i ett glas med isbitar och mjölk.
Dalgona coffee är klart att serveras.
Dalgona coffee är klart att serveras.

Recept Dalgona coffee, 1 glas

2 matskedar snabbkaffe
2 matskedar socker
2 matskedar kokhett vatten
1-2 dl mjölk

Häll ned snabbkaffet i ett glas. Häll i sockret och rör om. Häll i det kokheta vattnet. Vispa ihop blandningen tills det har blivit till ett tjockt skum. En elektrisk visp/mjölkskummare är att föredra om du vill ha tjockt, krämigt skum. Fyll ett glas med is. Häll på mjölken över isen. Lägg försiktigt på kaffeskummet på toppen av glaset. Nu är det klart att njutas!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *