Enebacken EKO
Idag hade jag förmånen att njuta av lite godare charkprodukter på en mycket trevlig och personlig pressträff. Det var Lidl som bjöd in för att fira lanseringen av deras nya charkserie Enebacken EKO.
Enebacken EKO består av wienerkorv, falukorv, köttbullar, rökt skinka, chorizo och kabanoss. Det är ekologisk charkserie med enbart KRAV-märkt grisråvara. Unikt för Lidl! Goda nyheter för alla oss som efterfrågar chark från grisar som får gå ute och beta och böka på sommaren. Hela 6 av 10 konsumenter efterfrågar just detta. Lidl är alltså först ut med att sätta KRAV-märkt råvara på ett helt charksortiment. Charkprodukter med den här märkningen går inte att hitta någon annanstans. Det är ett stort steg och ännu ett led i Lidls arbete för att driva hållbar utveckling i dagligvarubranschen där människa, djur och miljö sätts i fokus.
På plats på pressträffen fanns Emma Casserlöv från KRAV, KRAV-bonden Carina Andersson (vilken eldsjäl!!!!), Lidls hållbarhetschef Miriam Thunborg och köttansvarige Fredrik Fejne. De berättade om hur de jobbar hållbart med djurens bästa i fokus. Otroligt intressant och tankeväckande. Kommer nog bara köpa Eko och Krav framöver.
Självklart fick vi njuta av allt det goda. Grillar tändes och täcktes av de fina korvarna, tomat och sparris. Inne i köket stektes falukorv och köttbullar till perfektion. Doften!!! Till detta olika sorters nybakat bröd från Lidl, senap, ketchup och en mängd olika goda såser och röror. Jag kan nästan åka till Lidl enbart för att köpa deras goda bröd, även om annat då också hamnar i varukorgen.
Jag kan lugnt konstatera att Eko och Krav-märkta produkter smakar mycket godare. Om det är för att samvetet känns lättare eller om det är för att glada djur får godare smak låter jag vara osagt. Det var i alla fall riktigt gott! Perfekt att lägga på grillen till midsommar.
Hej har tidigare varit storkund av kött från er .nu har vi kastat 3produkter av er på grund att dom smakar orne det vill säga galtsmak Med vänlig hälsning, j Böös
hörrni @Enebacken, kan ni vara snälla och ta bort allt socker från era köttbullar?