Ryktesskurken

Ryktesskurken

Ryktesskurken

Äntligen har den fjärde delen i serien om Gloria kommit ut. Jag talar givetvis om en av mina och barnens favoritböcker Glorias Memoarer av Therese Loreskär. Fjärde delen har undertiteln Ryktesskurken vilket säger en hel del om bokens handling.

En bok skriven i dagboksformat.

En bok skriven i dagboksformat.

I Glorias memoarer står som vanligt Gloria 10 år och hennes klass 4A i centrum. Böckerna är skriven i dagboksform och är tänkta för barn från 8 år och uppåt (eller för vuxna med barnasinnet i behåll).  Den här gången startar äventyret med ett elakt rykte som börjar spridas i skolan. TuHangs föräldrar driver Vallfors bästa restaurang, Thaiboxen. Helt plötsligt påstår någon via anonyma meddelanden saker som att Thaiboxen serverar hundkött och annat förtal. När ryktena inte upphör får TuHangs föräldrar nog och hotar med på att flytta tillbaka till Thailand. Klass 4A bestämmer sig självklart för att ta reda på vem det är som är den hemska ryktesskurken så att TuHang kan stanna i klassen.

lättläst bok med roliga, tillhörande illustrationer.

lättläst bok med roliga, tillhörande illustrationer.

En mycket spännande lättläst bok med roliga, tillhörande illustrationer. Fart och fläkt från början till slut. Rekommenderas!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *