Poppis med pinnar
Vad är det med barn och pinnar? Båda mina barn har när de var små samlat och lekt med pinnar (börjar långsamt gå över för Gustaf nu och han är ändå 6 1/2 år). Varenda pinne skulle sparas (men när barnen inte såg gjorde vi oss av med dom några i taget) och nya samlades hela tiden.
Mat på pinne går också av någon underlig anledning ner lättare i barnens magar än annan mat. Det spelar nästan ingen roll vad det är, är det på pinne blir det automatiskt gott! Dels ser det säkert roligare ut, dels får man ju äta med fingrarna om man vill det (och det vill ju varenda unge – och mamma?!?!).
Middagen idag blev kebabspett serverad med grönsakspimpad bulgur och gurkraita. Tyvärr trillade pinnarna bort under tillagningen i ugn så mina spett såg mest ut som bajskorvar, men det var lika roligt och poppis det! Gurkraitan gjorde jag med lättkvarg, riven gurka och kryddmix Santa Maria Raita Spice Mix. Mycket gott, mycket uppskattat!
Köttfärsspett, 4-5 port
800 g köttfärs
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk ströbröd
1 dl vatten
2 ägg
1 tsk spiskummin
persilja
salt och peppar
Blanda ströbröd och vatten och låt svälla ca 10 min. Hacka löken fint under tiden och pressa vitlöken. Blanda sedan köttfärs, lökhack, pressad vitlök, ägg, spiskummin och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar. Forma till avlånga biffar och trä upp på pinnar. Lägg spetten på en plåt. Tillaga i ugn på 175 grader ca 15-20 minuter.
Senaste kommentarer