Poppis med pinnar

Vad är det med barn och pinnar? Båda mina barn har när de var små samlat och lekt med pinnar (börjar långsamt gå över för Gustaf nu och han är ändå 6 1/2 år). Varenda pinne skulle sparas (men när barnen inte såg gjorde vi oss av med dom några i taget) och nya samlades hela tiden.

Mat på pinne går också av någon underlig anledning ner lättare i barnens magar än annan mat. Det spelar nästan ingen roll vad det är, är det på pinne blir det automatiskt gott! Dels ser det säkert roligare ut, dels får man ju äta med fingrarna om man vill det (och det vill ju varenda unge – och mamma?!?!).

Middagen idag blev kebabspett serverad med grönsakspimpad bulgur och gurkraita. Tyvärr trillade pinnarna bort under tillagningen i ugn så mina spett såg mest ut som bajskorvar, men det var lika roligt och poppis det! Gurkraitan gjorde jag med lättkvarg, riven gurka och kryddmix Santa Maria Raita Spice Mix. Mycket gott, mycket uppskattat!

Köttfärsspett, 4-5 port

800 g köttfärs
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk ströbröd
1 dl vatten
2 ägg
1 tsk spiskummin
persilja
salt och peppar

Blanda ströbröd och vatten och låt svälla ca 10 min. Hacka löken fint under tiden och pressa vitlöken. Blanda sedan köttfärs, lökhack, pressad vitlök, ägg, spiskummin och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar. Forma till avlånga biffar och trä upp på pinnar. Lägg spetten på en plåt. Tillaga i ugn på 175 grader ca 15-20 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *