Från fika till fest

Från fika till fest

Från fika till fest

För några veckor sedan gick sista avsnittet av sjätte säsongen av Hela Sverige bakar. Årets vinnare heter Andréa Brändström som precis släppt sin vinnarbok Från fika till fest. Tidigare vinnare har varit Christina Gyllner, Caroline Ahlqvist, Alexandra LarssonLinus Larsson och Shireen Selfelt. Shireens bok har jag bakat en hel del från.

Andréa älskar att fika. Hon tycker det är ett av de trevligaste sätten att umgås på och fikat har blivit en stor del av hennes liv. I boken Från fika till fest vill hon dela med sig av sina bästa recept för dessa tillfällen. Det är allt från scones och matiga muffins till sockerbullar och tårtor. Det finns helt enkelt inget dåligt tillfälle för fika.

Veronikas långjästa dinkelfrallor

Veronikas långjästa dinkelfrallor

Svärmors bästa frallor

Svärmors bästa frallor

Boken är uppdelad i kapitlen Till frukostbordet, Till Elvakaffet, Till eftermiddagsfikat, Till kalas och fest samt Dekorera mera. Mitt favoritkapitel är Till frukostbordet. Liksom Andréa har jag en förkärlek för just frukostar. I kapitlet finns recept på både den snabba vardagsfrukosten till långfrukosten för mer lata dagar. Ett recept jag kommer att testa är Veronikas långjästa dinkelfrallor. Ett nyttigt bröd helt i min smak. Svärmors bästa frallor är också ett recept som lockar.

Chokladfondant!

Chokladfondant!

Somrig dessert

Somrig dessert

Elvafikat går mot traditionella kak- och bullhållet, medan eftermiddagsfikat går mot mer matigare fikabröd som macka, minipaj och matiga muffins. Kalas och fest är en blandning av enklare bakverk men även mer tidskrävande desserter och bakelser. I detta kapitel faller jag för Bärfyllda chokladbollar, Somrig dessert och Chokladfondant.

En visuellt väldigt läcker bok med sina vackra ljusa, bilder i pastellfärger. Recepten är helt okej. Lite nytt blandat med gammal skåpmat. Om nu dekoration och spritstekniker är Andréas specialitet borde hon kanske riktat in sig mer på detta. Risken är dock att en sådan bok inte säljer lika bra som en mer traditionell bok. Den riskerar att bli för nischad. Men det beror också på vad hon vill med sin seger. Boken får i alla fall fullt godkänt från mig!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *