Se upp för ben

Ikväll var det dags för fisk – mitt ständiga dåliga samvete att vi äter för lite fisk har gjort sig påminnt igen. Jag har som vanligt ingen ursäkt till att vi inte äter mer fisk. I frysen ligger två hela rödingar (min favoritfisk), en stor bit laxfilé och om jag gräver tillräckligt djupt finns det nog ett eller ett par paket frysta tonfiskfiléer. I skafferiet finns både tonfisk- och makrillburkar. I frysen fanns också fram till idag en stor hel varmrökt lax som blev kvällens fiskmiddag.

Den hela rökta laxen måste benas ut. Här måste man vara väldigt noggrann. Min svärmor satte ett laxben i halsen och det fastnade så illa att hon blev tvungen att uppsöka läkare och om jag inte minns fel så behövdes till och med en lättare operation. Huga… Men benar man ut den ordentligt har man en mycket god lax att se fram emot. Den varmrökta laxen är så mjäll och smakrik och smälter i munnen.

Idag serverades laxen med kokt potatis och en köpt kräftröra. Självklart även grönsaker. Riktigt gott (kräsna Gustaf tog till och med två stora portioner – kräftröran var galet god och passade utmärkt till fisken och potatisen) och nu har vi fått tillskott av viktig omega-3.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *