Julbord på Tyrol 2019




Har ni ännu inte bokat in ett besök på någon av stadens julbord är det dags nu. Sittningarna börjar fyllas upp. Jag kan varmt rekommendera Julbord på Tyrol 2019. Det är ett av Sveriges största julbord och enligt mitt tycke också ett av Sveriges bästa julbord. Jag har varit här 2018, 2016 och 2015 och det blir bara bättre och bättre med åren.




Mellan 28 november och 24 december dukar Tyrols julbord återigen upp läckra delikatesser från norr. Enligt den 36 åriga traditionen återfinns klassiker som björnköttbullar, souvasbakad lax, renblodpudding och guldvaskarpanna. Men varje år bjuds det på nya spännande smaker. I år hittar vi tex messmörsglass, vildandsprinskorv, tallrotssill och kråkbärsgravad lax med timutpeppar på buffén.




Det mesta av maten som serveras är ekologiskt, lokalproducerat och närodlat. Kött, fisk, fågel, frukt och grönt kommer så långt det är möjligt från Sverige och det mesta görs från grunden av Tyrols egna kockar med köksmästare Samuel Cabrera i spetsen.

Sedan 2011 erbjuds även vegansk julmat och i år finns det ännu mer gott att välja bland. Vad sägs om inlagd shiitake med kanel och ingefära, Johnssons frestelse, vegoribs med rökig glaze och veganbrownie?! Sedan kan självklart veganer och vegetarianer gå loss även på det ”vanliga” julbordet för även där hittar vi massor av fräscha sallader och gröna rätter av olika slag.


Tanken är att man ska göra sju olika turer/tagningar men självklart kan man göra precis som man vill. Mitt tips är att ta lite av allt. Det finns över 200 smakupplevelser att välja bland och man vill ju smaka så mycket som möjligt.




Mina personliga favoriter är Rieskabröd som jag toppar med julskinka och stark senap och äppelmos, kräftsill, souvasgravad lax, gompasås, souvas, björnköttbullarna (ett måste såklart), renblodpudding (mitt nummer 1 alla kategorier), kåtarökt fjällröding, guldvaskarpanna, syrlig rådkål, rökta revbensspjäll, änglakaka med saffran och vaniljtopping, hemmagjord ostkaka (alltså dööör så god), knäck (precis så hård som jag vill ha den) och olika chokladbräck.




Dryck vill man självklart ha till maten. Tyrol erbjuder ett fantastiskt utbud av spännande dryck både med och utan alkohol. I år testade jag på de alkoholfria drinkarna och min personliga favorit blev Blåbär & Spice. Den finns även med alkohol för er som inte behöver tänka på pocenten. Det slank ner en och annan julmust till maten också. Och en Cola. Team Cola eller Team Julmust – varför välja när man kan ta en av varje!

Trots att jag åt tills magen stod åt alla håll hann och kunde jag inte smaka på allt det jag var sugen på. Men då har jag en anledning att komma tillbaka. Och komma tillbaka det gör jag! Och är ni sugna på att njuta av riktigt god, vällagad och fräsch julmat tycker jag att ni också ska besöka Tyrols vilda julbord. Ni kommer också vilja komma tillbaka. Så bra är det!
Senaste kommentarer