Julbord på Tyrol 2019

Julbord på Tyrol 2019
Julbord på Tyrol 2019
Julstämningen infinner sig redan innan man går in i restaurangen.
Julstämningen infinner sig redan innan man går in i restaurangen.
Det bjuds på glögg och pepparkakor.
Det bjuds på glögg och pepparkakor.
Sätt dig på en av renhudarna, njut av glögg, julmusik och lukten från all mat som röks och grillas på gården.
Sätt dig på en av renhudarna, njut av glögg, julmusik och lukten från all mat som röks och grillas på gården.

Har ni ännu inte bokat in ett besök på någon av stadens julbord är det dags nu. Sittningarna börjar fyllas upp. Jag kan varmt rekommendera Julbord på Tyrol 2019. Det är ett av Sveriges största julbord och enligt mitt tycke också ett av Sveriges bästa julbord. Jag har varit här 2018, 2016 och 2015 och det blir bara bättre och bättre med åren.

Det maffiga efterrättsbordet drar blickarna till sig.
Det maffiga efterrättsbordet drar blickarna till sig.
Självklart finns det ett stort utbud av dryck att välja bland.
Självklart finns det ett stort utbud av dryck att välja bland.
Min personliga favorit drink - Blåbär & Spice.
Min personliga favorit drink – Blåbär & Spice.
Så lyxigt att ha köksmästare Samuel Cabrera till bordet.
Så lyxigt att ha köksmästare Samuel Cabrera till bordet.

Mellan 28 november och 24 december dukar Tyrols julbord återigen upp läckra delikatesser från norr. Enligt den 36 åriga traditionen återfinns klassiker som björnköttbullar, souvasbakad lax, renblodpudding och guldvaskarpanna. Men varje år bjuds det på nya spännande smaker. I år hittar vi tex messmörsglass, vildandsprinskorv, tallrotssill och kråkbärsgravad lax med timutpeppar på buffén.

Maten är tänkt att tas i sju tagningar.
Maten är tänkt att tas i sju tagningar.
SOS
SOS
En av årets nyheter - kråkbärsgravad lax med timutpeppar.
En av årets nyheter – kråkbärsgravad lax med timutpeppar.
Så mycket goda korvar, kallskuret och lockande tillbehör.
Så mycket goda korvar, kallskuret och lockande tillbehör.

Det mesta av maten som serveras är ekologiskt, lokalproducerat och närodlat. Kött, fisk, fågel, frukt och grönt kommer så långt det är möjligt från Sverige och det mesta görs från grunden av Tyrols egna kockar med köksmästare Samuel Cabrera i spetsen. 

En del av det veganska utbudet.
En del av det veganska utbudet.

Sedan 2011 erbjuds även vegansk julmat och i år finns det ännu mer gott att välja bland. Vad sägs om inlagd shiitake med kanel och ingefära, Johnssons frestelse, vegoribs med rökig glaze och veganbrownie?! Sedan kan självklart veganer och vegetarianer gå loss även på det ”vanliga” julbordet för även där hittar vi massor av fräscha sallader och gröna rätter av olika slag.

Osten - GRATTIS alla ostälskare!
Osten – GRATTIS alla ostälskare!
Ost och kex är en riktig höjdare!
Ost och kex är en riktig höjdare!

Tanken är att man ska göra sju olika turer/tagningar men självklart kan man göra precis som man vill. Mitt tips är att ta lite av allt. Det finns över 200 smakupplevelser att välja bland och man vill ju smaka så mycket som möjligt.

Renblodpudding - mitt absoluta nummer 1 på Tyrols julbord.
Renblodpudding – mitt absoluta nummer 1 på Tyrols julbord.
Dom varma efterrätterna är något dolda men missa INTE!
Dom varma efterrätterna är något dolda men missa INTE!
Ser ni så mycket gott?!
Ser ni så mycket gott?!
Ju just det, glass i stora lass finns det också.
Ju just det, glass i stora lass finns det också.

Mina personliga favoriter är Rieskabröd som jag toppar med julskinka och stark senap och äppelmos, kräftsill, souvasgravad lax, gompasås, souvas, björnköttbullarna (ett måste såklart), renblodpudding (mitt nummer 1 alla kategorier), kåtarökt fjällröding, guldvaskarpanna, syrlig rådkål, rökta revbensspjäll, änglakaka med saffran och vaniljtopping, hemmagjord ostkaka (alltså dööör så god), knäck (precis så hård som jag vill ha den) och olika chokladbräck.

Men okej, låt oss tala gottebordet!!!
Men okej, låt oss tala gottebordet!!!
Här är bara att gå loss. Släpp alla hämningar. Imorgon är en annan dag!
Här är bara att gå loss. Släpp alla hämningar. Imorgon är en annan dag!
Vilken dröm!
Vilken dröm!
Vackert och gott!
Vackert och gott!

Dryck vill man självklart ha till maten. Tyrol erbjuder ett fantastiskt utbud av spännande dryck både med och utan alkohol. I år testade jag på de alkoholfria drinkarna och min personliga favorit blev Blåbär & Spice. Den finns även med alkohol för er som inte behöver tänka på pocenten. Det slank ner en och annan julmust till maten också. Och en Cola. Team Cola eller Team Julmust – varför välja när man kan ta en av varje!

Veganskt gotte finns det också!
Veganskt gotte finns det också!

Trots att jag åt tills magen stod åt alla håll hann och kunde jag inte smaka på allt det jag var sugen på. Men då har jag en anledning att komma tillbaka. Och komma tillbaka det gör jag! Och är ni sugna på att njuta av riktigt god, vällagad och fräsch julmat tycker jag att ni också ska besöka Tyrols vilda julbord. Ni kommer också vilja komma tillbaka. Så bra är det!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *