Smaka på Stockholm 2018

Smaka på Stockholm 2018

Smaka på Stockholm 2018

Smaka många fantastiska nyheter i Kungsan

Smaka många fantastiska nyheter i Kungsan

Idag drog Smaka på Stockholm 2018 igång i Kungsträdgården, Stockholm. Eventet är en av världens största matfestivaler med fler än 350 000 besökare varje år. På plats i Kungsans 5-10 juni finns fyrtio restauranger och food trucks samt över hundra av landets främsta kockar, bagare och mathantverkare. Inriktningen för årets festival är framtidens lösningar inom mat och dryck.

Folkfest!

Folkfest!

Underbara dofter som sprider sig bland besökarna!

Underbara dofter som sprider sig bland besökarna!

På Snack bar åt jag en helt fantastisk kalvkebab med pommes.

På Snack bar åt jag en helt fantastisk kalvkebab med pommes.

Parallellt med Smaka på Stockholm pågår konferensen Sweden Foodtech Big Meet. Där samlas visionärer från hela världen och pratar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat. Som en del i Big Meet byggs Foodtech Village upp i Kungsträdgården. Där kan man möta företag som utvecklar allt från mat- och hälsoappar till urbana odlingar och nya sätt att minska matspill.

Sébastien Boudet

Sébastien Boudet

Sébastien med vänner

Sébastien med vänner

Underbara bröd och bakverk finns att köpa.

Underbara bröd och bakverk finns att köpa.

Vem kan motstå dessa bakelser?

Vem kan motstå dessa bakelser?

Under festivalen medverkar Sébastien Boudet tillsammans med landets främsta bagare och mathantverkare. Sébastien bemannar även en pizzaugn med kända kockar som turas om att baka sina favoritpizzor.

I övrigt är det massor med musik och happenings, programmet är fullspäckat med roliga saker. Det finns helt klart något för alla!

Foodloopz i Foodtech Village.

Foodloopz i Foodtech Village.

Mat som ska loopas!

Mat som ska loopas!

Den här underbara salladen gjorde jag när jag kom hem av grönsaker som annars skulle ha kastats.

Den här underbara salladen gjorde jag när jag kom hem av grönsaker som annars skulle ha kastats.

Min favorit blev helt klart företaget Foodloopz i Foodtech Village. Helt fantastisk mat som annars skulle ha kastats på grund av småsaker har donerats av olika företag. Detta säljs sedan till besökarna för valfritt pris. Själv köpte jag massor med helt underbara tomater och andra grönsaker, ägg och bröd till ett vrakpris. Vilket utomordentligt sätt att ta hand om varor med kort datum kvar, trasiga förpackningar eller till exempel frukt och grönt som inte möter kvalitetskraven för etablerade kanaler. All bra mat förtjänar en andra chans. Heja alla eldsjälar bakom sådana företag! Är ni i Kungsan får ni inte missa detta och ge ett stort bidrag, det förtjänar de verkligen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *