Smaka på Stockholm 2018
Idag drog Smaka på Stockholm 2018 igång i Kungsträdgården, Stockholm. Eventet är en av världens största matfestivaler med fler än 350 000 besökare varje år. På plats i Kungsans 5-10 juni finns fyrtio restauranger och food trucks samt över hundra av landets främsta kockar, bagare och mathantverkare. Inriktningen för årets festival är framtidens lösningar inom mat och dryck.
Parallellt med Smaka på Stockholm pågår konferensen Sweden Foodtech Big Meet. Där samlas visionärer från hela världen och pratar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat. Som en del i Big Meet byggs Foodtech Village upp i Kungsträdgården. Där kan man möta företag som utvecklar allt från mat- och hälsoappar till urbana odlingar och nya sätt att minska matspill.
Under festivalen medverkar Sébastien Boudet tillsammans med landets främsta bagare och mathantverkare. Sébastien bemannar även en pizzaugn med kända kockar som turas om att baka sina favoritpizzor.
I övrigt är det massor med musik och happenings, programmet är fullspäckat med roliga saker. Det finns helt klart något för alla!
Min favorit blev helt klart företaget Foodloopz i Foodtech Village. Helt fantastisk mat som annars skulle ha kastats på grund av småsaker har donerats av olika företag. Detta säljs sedan till besökarna för valfritt pris. Själv köpte jag massor med helt underbara tomater och andra grönsaker, ägg och bröd till ett vrakpris. Vilket utomordentligt sätt att ta hand om varor med kort datum kvar, trasiga förpackningar eller till exempel frukt och grönt som inte möter kvalitetskraven för etablerade kanaler. All bra mat förtjänar en andra chans. Heja alla eldsjälar bakom sådana företag! Är ni i Kungsan får ni inte missa detta och ge ett stort bidrag, det förtjänar de verkligen!
Senaste kommentarer