Två nya såser från Eriks
(varuprov) Familjens favoritsås som man köper färdig i butik är Eriks tryffelbearnaise. Svenska folket röstade fram den till årets bluffigaste produkt 2016 men vi tycker att den är riktigt god och passar till det mesta. Eriks kommer med nya smaker lite då och då. Nu inför vårens alla helger kommer två nya såser från Eriks såser.
Nyheterna är dels en caesarsås med den klassiska kombinationen av parmesan, vitlök och krydda. Passar till kyckling, fisk eller vegetariska rätter. Dels en tryffelaioli med smak av tryffel och vitlök. Passar till både fisk och kött eller som dipp till grillade grönsaker, klyftpotatis och rotfrukter.
Vi kastade oss genast över såserna. Tryffelaiolin blev perfekt komplement till en galet god torskrygg. Krämig och god sås med en lätt, fin tryffelsmak. Den kommer passa utmärkt även till en mör och fin köttbit. Ceasarsåsen hade vi till en pyttipanna gjord på alla möjliga rester av kött, kyckling, korv och potatis vi hade liggande i kyl och frys. Precis som tryffelaiolin var såsen lagom krämig och jättegod smak. Gustaf tyckte såsen var den stekta potatisens bästa vän (toppbetyg alltså).
Torskrygg med potatispuré, champinjoner, bacon och Eriks tryffelaioli, 4 port
700 g torskrygg
1 kg potatis
140 g bacon
200 g champinjoner
1⁄2 msk balsamico
1,5 dl mjölk
4 msk smör
persilja, salt & peppar
Värm ugnen till 125 grader. Salta torsken och låt den rimma i cirka 15 minuter. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt den rinna av. Smörstek torsken på varje sida i hög värme och låt den sedan gå klart i ugn tills den nått en innertemperatur på 50–52 grader. Tärna bacon och champinjoner och stek tillsammans i varm panna. Smaka av med salt och peppar, balsamico och färsk persilja. Pressa potatisen och värm mjölken. Rör mjölk, smör och pressad potatis till en krämig puré. Smaka av med salt och peppar. Servera med Eriks Tryffelaioli.
Senaste kommentarer