Två nya såser från Eriks

Två nya såser från Eriks

Två nya såser från Eriks

(varuprov) Familjens favoritsås som man köper färdig i butik är Eriks tryffelbearnaise. Svenska folket röstade fram den till årets bluffigaste produkt 2016 men vi tycker att den är riktigt god och passar till det mesta. Eriks kommer med nya smaker lite då och då. Nu inför vårens alla helger kommer två nya såser från Eriks såser.

Krämiga, smakrika såser!

Krämiga, smakrika såser!

Nyheterna är dels en caesarsås med den klassiska kombinationen av parmesan, vitlök och krydda. Passar till kyckling, fisk eller vegetariska rätter. Dels en tryffelaioli med smak av tryffel och vitlök. Passar till både fisk och kött eller som dipp till grillade grönsaker, klyftpotatis och rotfrukter.

Vi kastade oss genast över såserna. Tryffelaiolin blev perfekt komplement till en galet god torskrygg. Krämig och god sås med en lätt, fin tryffelsmak. Den kommer passa utmärkt även till en mör och fin köttbit. Ceasarsåsen hade vi till en pyttipanna gjord på alla möjliga rester av kött, kyckling, korv och potatis vi hade liggande i kyl och frys. Precis som tryffelaiolin var såsen lagom krämig och jättegod smak. Gustaf tyckte såsen var den stekta potatisens bästa vän (toppbetyg alltså).

Torskrygg med potatispuré, champinjoner, bacon och Eriks tryffelaioli,

Torskrygg med potatispuré, champinjoner, bacon och Eriks tryffelaioli,

Pyttipanna med ceasarsås.

Pyttipanna med ceasarsås.

Torskrygg med potatispuré, champinjoner, bacon och Eriks tryffelaioli, 4 port

700 g torskrygg
1 kg potatis
140 g bacon
200 g champinjoner
1⁄2 msk balsamico
1,5 dl mjölk
4 msk smör
persilja, salt & peppar

Värm ugnen till 125 grader. Salta torsken och låt den rimma i cirka 15 minuter. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt den rinna av. Smörstek torsken på varje sida i hög värme och låt den sedan gå klart i ugn tills den nått en innertemperatur på 50–52 grader. Tärna bacon och champinjoner och stek tillsammans i varm panna. Smaka av med salt och peppar, balsamico och färsk persilja. Pressa potatisen och värm mjölken. Rör mjölk, smör och pressad potatis till en krämig puré. Smaka av med salt och peppar. Servera med Eriks Tryffelaioli.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *