Fine Dining till sjöss
Maj har verkligen levererat vad gäller strålande sol, värme och underbart väldoftande, prunkande trädgårdar! Så även sista dagen i Maj. Sådana här fina dagar spenderas gärna till sjöss. Igår lämnade vi vår egen båt i hamn och steg istället ombord på S/S Drottningholm för Fine Dining till sjöss tillsammans med Strömma och KC Wallberg. Barn är självklart välkomna ombord men jag och Mattias behövde en dejt på tu man hand.
Innan avfärd tog vi en varsin öl och lite till snacks i solen vid Stadsgårdskajen. Helt magiskt att njuta av Stockholm och alla förbipasserande båtar. När vi klev ombord hälsades vi välkomna av KC Wallberg själv. Han var denna kväll som ett Kinderägg, tre överraskningar i en – värd, kock och servitör och han utförde sina arbetsuppgifter med bravur.
Turen inleds på övre däck. Samtidigt som båten lägger ut bjuds man på ett glas bubbel (går säkert att få alkoholfritt) och tre olika amouse bouche med råvaror bäst just för dagen. Vi fick njuta av färsk primörrödbeta, säsongens första gula morot samt en räkröra. Efter detta försökte KC slussa ner alla till restaurangen där övrig mat skulle serveras. Det var tufft att få oss att lämna den härliga solen och Stockholms vackra vyer. Genom att locka med god mat lyckades han tillslut.

Hjortsadel med timjan, konfiterad färskpotatis med hyvlad ragu på primörer, örtcreme samt mustig rödvinssås med märg
Väl till bords beställdes dryck samtidigt som vi fick njuta av gott nybakat bröd. Sedan kom rätt för rätt in. Förrätten var Vit sparris med pressad aladåb på urbenat kycklinglår, pocherat ägg, brynt smör och örtsallad. Mellanrätten Sotad enriskrökt regnbågsrygg med musslor samt nässel- och ramslöksemulsion. Varmrätt Hjortsadel med timjan, konfiterad färskpotatis med hyvlad ragu på primörer, örtcreme samt mustig rödvinssås med märg. Allt fantastiskt gott, välbalanserat och vällagat!
Mellan varmrätt och efterrätt kan man beställa ett extra tillval bestående av svenska gårdsostar. Det gjorde vi och något jag inte tycker man ska hoppa över. Denna kväll var det tre ostar från Oviken med crostini och dagens marmelad av havtorn. Otroligt smakrikt och gott!

Fattiga riddare på brioche, helsyltad rabarb och färska jordgubbar, nyvevad flädermjölksglass, rabarberkaramell och drömsmulor
Jag är en efterrättsälskare och kvällens efterrätt fick 5 plus. Fattiga riddare på brioche, helsyltad rabarb och färska jordgubbar, nyvevad flädermjölksglass, rabarberkaramell och drömsmulor.
Vill man kan man stanna kvar en stund, gå upp på däck med eller utan något gott och dricka och fortsätta njuta av kvällen. En riktigt trevlig och god kryssning vi varmt kan rekommendera!
Senaste kommentarer