Fine Dining till sjöss

En öl innan Fine Dining till sjöss!

En öl innan Fine Dining till sjöss!

Maj har verkligen levererat vad gäller strålande sol, värme och underbart väldoftande, prunkande trädgårdar! Så även sista dagen i Maj. Sådana här fina dagar spenderas gärna till sjöss. Igår lämnade vi vår egen båt i hamn och steg istället ombord på S/S Drottningholm för Fine Dining till sjöss tillsammans med Strömma och KC Wallberg. Barn är självklart välkomna ombord men jag och Mattias behövde en dejt på tu man hand.

Innan avfärd tog vi en varsin öl och lite till snacks i solen vid Stadsgårdskajen. Helt magiskt att njuta av Stockholm och alla förbipasserande båtar. När vi klev ombord hälsades vi välkomna av KC Wallberg själv. Han var denna kväll som ett Kinderägg, tre överraskningar i en – värd, kock och servitör och han utförde sina arbetsuppgifter med bravur.

Amouse bouche och ett glas bubbel på övre däck.

Amouse bouche och ett glas bubbel på övre däck.

KC serverar färsk rödbeta.

KC serverar färsk rödbeta.

Säsongens första gula morot.

Säsongens första gula morot.

Räkröra.

Räkröra.

Turen inleds på övre däck. Samtidigt som båten lägger ut bjuds man på ett glas bubbel (går säkert att få alkoholfritt) och tre olika amouse bouche med råvaror bäst just för dagen. Vi fick njuta av färsk primörrödbeta, säsongens första gula morot samt en räkröra. Efter detta försökte KC slussa ner alla till restaurangen där övrig mat skulle serveras. Det var tufft att få oss att lämna den härliga solen och Stockholms vackra vyer. Genom att locka med god mat lyckades han tillslut.

Till bords!

Till bords!

Vit sparris med pressad aladåb på urbenat kycklinglår, pocherat ägg, brynt smör och örtsallad

Vit sparris med pressad aladåb på urbenat kycklinglår, pocherat ägg, brynt smör och örtsallad

Sotad enriskrökt regnbågsrygg med musslor samt nässel- och ramslöksemulsion

Sotad enriskrökt regnbågsrygg med musslor samt nässel- och ramslöksemulsion

Hjortsadel med timjan, konfiterad färskpotatis med hyvlad ragu på primörer, örtcreme samt mustig rödvinssås med märg

Hjortsadel med timjan, konfiterad färskpotatis med hyvlad ragu på primörer, örtcreme samt mustig rödvinssås med märg

Väl till bords beställdes dryck samtidigt som vi fick njuta av gott nybakat bröd. Sedan kom rätt för rätt in. Förrätten var Vit sparris med pressad aladåb på urbenat kycklinglår, pocherat ägg, brynt smör och örtsallad. Mellanrätten Sotad enriskrökt regnbågsrygg med musslor samt nässel- och ramslöksemulsion. Varmrätt Hjortsadel med timjan, konfiterad färskpotatis med hyvlad ragu på primörer, örtcreme samt mustig rödvinssås med märg. Allt fantastiskt gott, välbalanserat och vällagat!

Svenska ostar från Oviken.

Svenska ostar från Oviken.

Mellan varmrätt och efterrätt kan man beställa ett extra tillval bestående av svenska gårdsostar. Det gjorde vi och något jag inte tycker man ska hoppa över. Denna kväll var det tre ostar från Oviken med crostini och dagens marmelad av havtorn. Otroligt smakrikt och gott!

Fattiga riddare på brioche, helsyltad rabarb och färska jordgubbar, nyvevad flädermjölksglass, rabarberkaramell och drömsmulor

Fattiga riddare på brioche, helsyltad rabarb och färska jordgubbar, nyvevad flädermjölksglass, rabarberkaramell och drömsmulor

Jag är en efterrättsälskare och kvällens efterrätt fick 5 plus. Fattiga riddare på brioche, helsyltad rabarb och färska jordgubbar, nyvevad flädermjölksglass, rabarberkaramell och drömsmulor.

Njut av vår underbara huvudstad!

Njut av vår underbara huvudstad!

Restaurangdelen.

Restaurangdelen.

Turen går Drottningholm tur och retur.

Turen går Drottningholm tur och retur.

Vill man kan man stanna kvar en stund, gå upp på däck med eller utan något gott och dricka och fortsätta njuta av kvällen. En riktigt trevlig och god kryssning vi varmt kan rekommendera!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *