Snövessla till samevistet

Varje år när vi har varit i Vemdalen har vi passat på att besöka Storhogna och det berömda samevistet där. Barnen brukar få denna upplevelse i julklapp av sin farmor och farfar. De bjuds på tur dit med snövessla och på plats i samevistet får de välja valfritt fika till lunch. Vi andra brukar variera oss mellan att följa med i snövesslan eller så tar vi oss dit på längdskidor. Samevistet ligger bara 3,5 km från Storhogna.

I år valde vi alla att åka vesslan då det blåste lite för mycket och kändes lite för kallt. Annars var dagen helt perfekt med klarblå himmel och strålande sol.

Det blåste som sagt en hel del denna dag. Delvis beroende på stormen Dagmar, men delvis lite extra just här eftersom landskapet är helt öppet. Vi satt därför så många som möjligt inne i vesslan. De som inte fick plats fick sitta på den påkopplade vagnen. Det såg inte skönt ut på vägen till samevistet. Dock låg vinden på åt rätt håll på tillbakavägen. Då var det tydligen en ganska angenäm upplevelse att sitta i vagnen.

Väl på plats njöt vi av kaminens värme och god lunchmat. Vi åt våfflor med grädde och sylt, våfflor med renröra, tunnbrödrulle med renröra, kaffe, te, varm choklad och Festis. Underbar utflykt och perfekt avbrott i skidåkningen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *