Solskensvitamin

Som jag har skrivit förut lider många i Sverige av brist på D-vitamin. D-vitamin bildas i huden när solen lyser på oss. Problemet i Sverige är att solen bara är stark nog mitt på dagen under sommarmånaderna. Med maten får vi tyvärr i oss ytterst lite D-vitamin (finns annars bland annat i fet fisk, lever, äggula, mejeriprodukter). Brist på D-vitamin kan leda till exempelvis infektionssjukdomar, vinter- och vårdepressioner, cancer, hjärtsjukdom och benskörhet.

Själv ser jag därför till att vara ute i solen så mycket jag kan, jag försöker äta D-vitaminrik kost samt att jag tar tillskott i tablettform varje dag under september till april.

Solskensvitaminet D3 från Svensk Hälsokost

Det solskensvitamin just jag tar är Vitamin D3 med styrkan 2500 IE från Svensk Hälsokost. Jag tar en tablett om dagen tillsammans med en måltid innehållandes fett (oftast till frukost) för bästa upptag av vitaminet.

Tabletterna är lagom stora och lätta att svälja. Jag har ätit dom ett tag nu och känner mig piggare, gladare och har inte varit sjuk på väldigt länge (peppar, peppar). Om det är Vitamin D3 i sig eller vad jag gör och äter i övrigt vet jag inte, men antagligen och förhoppningsvis har vitaminerna något finger med i spelet.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Åh tack för tipset, jag har tänkt på det länge men det har aldrig blivit av att jag har köpt mig egna vitaminer. Barnen får fortfarande D-vitaminer nu under hösten/vintern men även jag borde ju ta vitaminer också.

    Ha en fin dag!

    Kram kristin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.