Mexikansk kycklinggratäng a la Bambi
En av de bloggar jag brukar läsa är min bloggvän Bambis blogg – barn, bakverk och betraktelser. Hon skriver på ett bra sätt, har intressanta ämnen och trevliga recept. Idag tipsade hon om en mexikansk kycklinggratäng som lät både lättlagad och god. En allt-i-ett rätt innehållandes bland annat kyckling, ris, bönor, majs och salsa.
I min kyl hade jag rester av grillad kyckling vi åt i helgen. Jag bestämde mig därför för att göra en egen variant av kycklinggratängen baserat på vilka rester jag hade och vad jag hade hemma i övrigt. Det var grillad kycklinglårfilé, ris, en förpackning blandade bönor, majs, krossad tomat, mediumstark salsa, oregano och ost. Jag höftade bara och tog de proportioner jag tycker att en allt-i-ett rätt ska ha.
Resultatet blev kanon! En nyttig gratäng som passar utmärkt att ha med i matlåda till jobbet. Krämig, kryddig och fantastiskt välsmakande!
Nästa gång ska jag testa Bambis variant. Den är säkert lika god (eller kanske godare?!)!
Mexikansk kycklinggratäng, 4 port
3 dl ris
1 burk kidneybönor
2 små burkar majs
1 stor burk salsasås
3 dl vatten
1 ½ msk kycklingfond (motsvarar en buljongtärning)
½ msk oregano
2 kycklingfiléer
2 dl ost
½ purjolök
Sätt på ugnen på 190 grader. Häll i ris, kidneybönor (skölj av dom först), majs och salsasås i en ugnsfast form. Blanda fond, vatten och oregano och häll det över innehållet i formen. Rör om allt i formen så att det blandas. Skär kycklingfiléerna i tre delar och tryck ner dom lite i formen. Ha nu över aluminiumfolie så att formen täcks. Stoppa in i ugnen i en timme.
Ta sedan ut formen och av folien. Strö på osten och låt gratinera ca 10 minuter, tills osten fått färg. Strö över strimlad purjolök och njut!
Senaste kommentarer