Påsken är över och vardagen är här

Så var påsken över för denna gång. Fyra härliga, lediga dagar fyllda med sol, värme, härligt umgänge, god mat och självklart grillning, trädgårdsarbete, cykelturer, studsmatta, vattenkrig och mycket mer. I går sprang barnen i bara badkläderna och sprutade vatten på varandra med vattenpistoler och trädgårdsslangen. Vi har verkligen varvat ner och bara haft helt toppen!

Nu blir det två korta veckor på raken. Det ska man väl klara av.

En (första) portion spaghetti och köttfärssås

Men vardag är det i alla fall. Och vardagsmat får det bli till middag. Vi körde klassikern köttfärssås och spaghetti till middag idag. Den går alltid hem och smakar ljuvligt!

Vilken är din favoritvardagsrätt?

Krämig köttfärssås, 6 port

800 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver

Bryn köttfärsen i het panna (jag brukar inte använda något extra fett i pannan, det brukar inte behövas). Finhacka lök och riv vitlök och skalad morot. Häll ned lök, vitlök och morot i pannan och låt bryna tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Häll på tomatpuré och vatten och låt koka, minst 20 minuter. Jag låter min koka ca 40 minuter och behöver därför en hel del vatten. Rör om och fyll på med vatten med jämna mellanrum. När köttfärssåsen är så gott som klar, häll ned creme fraiche och låt koka ihop.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *