Sommarmogna bär

Sommaren och hösten är härlig med alla frukter, bär, svamp och grönsaker som kan skördas och ätas. På vår tomt har vi planterat rädisor som vi har njutit av tidigare i sommar, egen sallad, dill, persilja, gräslök, timjan och morötter. Morötterna är inte klara att skördas ännu. Vi har också en buske med röda vinbär och en med svarta och ett äppelträd. Vi har dessutom nära till skogen (mindre än 5 minuters promenad) där det finns fullt av blåbär och nära till ett hemligt ställe, också 5 minuters promenadväg bort, där det växer en hel del hallon. Svamp finns det garanterat i skogen men jag är ingen svampkännare så det köper jag hellre. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad! Det gäller dock bara att ta sig tiden att åka iväg och plocka.

Imorse gav vi Mattias en ganska lång sovmorgon. Under tiden passade jag och barnen på att cykla iväg en snabbis till hallonbuskarna. Vi plockade varsin liten burk som vi sedan njöt av hela familjen till frukostfilen. Det är ljuvligt gott med färska, solmogna hallon! Lite senare plockade vi också en skål svarta vinbär. Mycket goda de med!

Filippa och Gustaf plockade en burk krusbär hemma hos farmor och farfar i Östersund innan vi åkte därifrån. Dessa gjorde jag lättsockrad krusbärsmarmelad av idag. Vilket jobb att snoppa varenda krusbär… Men god blev den! Jag följde receptet på syltsockerpåsen och tillsatte även lite vaniljsocker som satte pricken över i:et!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Kristin Nygren skriver:

    Älskar sommaren och alla goda bär!

    Kram Kristin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.