Sponsrad video: Promillekollen

Sedan jag fick barn dricker jag inte lika mycket som förut. Visst kan det bli ett eller två glas vin eller öl till maten på helger eller vid speciella tillfällen, men jag dricker väldigt måttligt. Den viktigaste anledningen är att jag vill vara vid mina fulla sinnens bruk ifall det skulle hända någon något oförutsett.

Har vi middagsbjudning blir det ofta något glas mer än om det bara skulle vara jag och Mattias. Det är helt enkelt socialt, trevligt och gott att sitta och ta ett glas tillsammans. Går vi ut på restaurang eller pub kommer också alkohol in i bilden, men inte heller här blir det några större mängder.

Visste du att tvärtemot än vad många tror så har man faktiskt inte roligare ju mer man dricker. I alla fall inte om man ser till vad som händer rent kemiskt i hjärnan. Alkoholforskare har visat att vid promillenivåer över 0,6 får man inte mer effekt av belöningsämnena i hjärnan. Så det är den perfekta maxnivå att dricka till alltså.

För att ha koll på promillehalten har Systembolaget tagit fram appen Promillekoll som är gratis och finns för både iPhone och Android. I appen fyller man i kön, vikt, längd och ålder. Sedan håller appen koll på ens promille i realtid. Smart!

Har ni laddat ner Promillekoll och testat?

Detta är ett sponsrat inlägg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *