Spring en mil

Idag fick man härliga vårvibbar när man tittade ut genom kontorsfönstret på jobbet. Solen sken, några plusgrader i luften och barmark. Jag har till och med sett att de har börjat sopa bort gruset från gatorna så smått. Kanske lite tidigt?! Men snart är våren här.

Redan nu är det många som är ute och löptränar. Löpning har blivit något av en folkrörelse. Ju varmare och ljusare det blir, desto fler löpare kommer vi se i löpspåren och på gatorna. Själv planerar jag att sätta igång lite lätt om någon månad. Vill man springa något lopp måste man nästan hänga på låset den dagen platserna släpps. Loppen blir snabbt fulltecknade.

Den magiska milen av Maria Akraka

Att klara av att springa en mil tycker jag är en bra målsättning för de flesta. Det är en distans som alla kan förhålla sig till oavsett om du är maratonlöpare eller en glad amatör. Behöver man lite hjälp på traven finns det många bra böcker skrivna i ämnet. En ny bok som släpps i mars är  Den magiska milen av löparproffset Maria Akraka. I den här boken guidar Maria Akraka dig till att bli bättre på att springa just en mil. Det är en bok för den som redan håller på med löpning eller för dem som vill komma igång.

Maria har skapat träningsprogram för tre olika nivåer som sträcker sig över ett helt år. Man kan helt enkelt välja det träningsprogram som passar en bäst och även byta nivå längs vägen. Förutom träningsprogrammen delar Maria med sig av sina bästa tips, sin inspiration och massor av fakta för att göra dig till en bättre löpare. Vilken utrustning behöver man? Hur tränar man med intervaller? Vad bör man tänka på när det gäller maten?

Det här är verkligen en bok för mig nu när jag ska ta upp löpningen igen inom kort. En bok är givetvis beställd och jag återkommer snart med recension av vad just jag tycker om boken!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Åh den kanske jag borde köpa, i helgen anmälde jag mig till Stockholm Tunnel Run 2014:)
    En mil i en tunnel?!?

    🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *