Strömmingslåda med potatismos
Kvällens middag blev något jag aldrig testat att göra förut, strömmingslåda. Till detta hade vi ett gott potatismos, gröna ärtor som jag toppade med rivet citronskal och olivolja, samt sallad och tomat från min nyanlända ekolåda. Maten var jättegod, ska jag verkligen göra igen. Kul att variera laxen och den vita fiskfilén.
Strömmingslåda, 4 port
600 g strömmingsfilé
Kalles kaviar
Hackad persilja och hackad dill
Salt
2 msk chilisås
2 msk vatten
2 msk ströbröd
1 msk smör
Smörj en ugnssäker form. Lägg ut strömmingsfiléerna på en skärbräda med skinnsidan neråt. Lägg på en sträng Kalles Kaviar på varje fiskfilé och bred ut denna på hela fiskens köttsida. Häll på hackad persilja och hackad dill på varje filé och salta och peppra. Rulla ihop fisken och lägg ned i den smorda formen. Blanda chilisås och vatten och droppa över fisken. Strö ströbrödet över fisken. Skär smöret i små klickar och fördela ut över fisken. Grädda mitt i ugn 250 grader i ca 20 min. Servera med ett gott potatismos och gröna ärtor.
Jag önskar att de hade ekolådor här i Trondheim också…
Själv har jag gjort cannelloni och bakat semlor idag. Man måste ju passa på att njuta av livet! Skickar en massa kramar till min favoritpojke på hans 2-årsdag och lika många till hans fina storasyster. Faster Maria hoppas att vi ses snart igen…