Ta ut svängarna på grillen

Ta ut svängarna på grillen med nyheter från Scan

Ta ut svängarna på grillen med nyheter från Scan

Sommaren är helt klart den tid då grillarna går varma i vart och vartannat hem. Det är mysigt att grilla och smakerna blir så mycket godare. Vi är många som snöar in på att grilla samma saker gång efter gång. Klassikerna hemma hos mig är fläskkarré, entrecôte eller oxfilé, kyckling, hamburgare och korvar. Ibland även laxScan har nu lagom till grillsäsongen tagit fram nya produkter för att inspirera fler till att ta ut svängarna på grillen. Förhoppningen är att nyheterna ska bidra till både variation och smakexplosion till grillbuffén. Årets grillnyheter har kraftiga och mustiga kryddsammansättningar som för tankarna till Sydamerika och Brasilien.

Fyra olika slow-cooked produkter - lårben, oxbringa, revben och grillbacon med smak av äpple

Fyra olika slow-cooked produkter – lårben, oxbringa, revben och grillbacon med smak av äpple

Några av nyheterna är fyra olika slow-cooked produkter – lårben, oxbringa, revben och grillbacon med smak av äpple. Alla givetvis av svenskt kött. Samtliga produkter inom slow cooked-kategorin har tillagats på låg temperatur i tio timmar för ett extra saftigt och mört kött. Köttet behöver bara värmas på grillen för att få en fin yta. Till middag idag testade jag och familjen Alspånsrökt Lårklubba och Alspånsrökt Bringa. Lårklubban är svensk Pigghamgris och Bringan är svensk nötbringa. Båda produkterna har lätt röksmak och går utmärkt att kombinera med egna kryddblandningar för de som vill ta smakupplevelsen ett steg längre.

Alspånsrökt Lårklubba och Alspånsrökt Bringa innan grillning

Alspånsrökt Lårklubba och Alspånsrökt Bringa innan grillning

Alspånsrökt Lårklubba och Alspånsrökt Bringa efter grillning

Alspånsrökt Lårklubba och Alspånsrökt Bringa efter grillning

På Scans hemsida finns massor av spännande recept och serveringstips på hur man kan tillaga och äta dessa nyheter. Själv gjorde jag det enkelt för mig. Jag grillade bara på köttet utan att ha på ytterligare kryddor, skar det i skivor och serverade med ugnsbakade grönsaker, grillsås och bearnaisesås.

Köttet uppskuret och klart att äta!

Köttet uppskuret och klart att äta!

En underbar grillmiddag med fantastiska smaker.

En underbar grillmiddag med fantastiska smaker.

Både bringan och lårklubban hade en mycket god, lätt rökig smak. Köttet var fantastiskt mört och föll nästan isär när man skar upp det. Allra godast tyckte vi lårklubban var. Den hade både godast smak och var saftigast. Fläskkött är ju ofta saftigare än nötkött. Riktigt bra produkter som garanterat kommer göra succé på sommarens grillmiddagar!

Lårklubba, alspånsrökt pris: ca 89 kr/kg
Bringa, alspånsrökt, pris: ca 149 kr/kg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *