Tännforsen Sveriges största vattenfall

Tännforsen Sveriges största vattenfall

Tännforsen Sveriges största vattenfall

Varje år blir det några resor till Östersund för mig och familjen. Mattias är född och uppvuxen där. Hans föräldrar, en av systrarna och flera av hans kompisar bor fortfarande kvar så vi kommer och hälsar på några gånger per år. På sommaren blir det ofta kring min födelsedag. Vi umgås med nära och kära men hittar även på roliga utflykter. Varje år blir det en sommartur till Åre. Jag älskar Åre på sommaren. Man kan shoppa, åka downhill-cykling, besöka äventyrsbadet på Holiday Club, ligga på playan, hyra kanot/SUP, äta gott etc. Något jag inte tycker man ska missa är Tännforsen Sveriges största vattenfall.

Vattenfallet tar sin början.

Vattenfallet tar sin början.

Tännforsen är som sagt Sveriges största vattenfall. Det ligger ca 20 minuter väster om Åre by. Vattenfallet ligger i en riktigt fin natur med en vacker promenadstig på ca 1 kilometer. Man ska dock vara medveten att det är kuperad terräng (inget för barnvagnar). På vägen får man via skyltar information om blommor och växter som man ser samt att det finns en rolig tipspromenad med frågor kring forsen.

Magisk upplevelse vid forsen!

Magisk upplevelse vid forsen!

Det skummar, brusar och dånar.

Det skummar, brusar och dånar.

Vattenfallet är mäktigt och upplevelsen är rent magisk. Det dånar och brusar, vattnet sprutar och skummar, man kan både se en och två (ibland tre) regnbågar. Det finns flera utsiktsplatser längs fallet. Både på toppen, mitt i och längre ner. Det var bara Gustaf som var med och han är nio år, men när han hoppade fram som en bergsget på stenarna var jag ibland rädd att han skulle trilla i den brusande forsen. Men vi kom hem oskadda alla tre!

En av utsiktsplatserna längs Tännforsen.

En av utsiktsplatserna längs Tännforsen.

Här ser man hela det mäktiga vattenfallet!

Här ser man hela det mäktiga vattenfallet!

Det finns en restaurang, fik och souvenirbutik vid Tännforsen. Vi hade redan ätit lunch i Åre, men däremot åt vi medhavt fika vid ett av picknick-borden. En mysig utflykt som verkligen rekommenderas.

Tännforsen kan också besökas på vintern. Vattnet i forsen fryser till vackra isformationer och bildar grottor i fallet. När mörkret faller på tänds belysningen så att fallet lyses upp, och det är tydligen en upplevelse utöver det vanliga.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *