Snabbvisit till Göteborg

Roof Top bar på hotell Scandic RubinenNästa vecka är jag ensam hemma med barnen. Mattias börjar jobba men jag och barnen njuter av ytterligare en vecka utan jobb och fritids. Självklart ska vi hitta på något roligt. ”Tyvärr” har Mattias bokat fotbollsbiljetter till sig och Gustaf för att se FC Barcelona mot Leicester City på Friends Arena på onsdag. Det gör det omöjligt för oss att resa bort en längre period men jag har bokat in en snabbvisit till Göteborg. Jag och Filippa var där för två år sedan och var på Liseberg men Gustaf har aldrig varit i Göteborg.

Då tiden är kort gäller det att välja ut godbitarna. Vi älskar att åka på kryssningar,. Både sightseeing och matkryssningar. Nu senast en matkryssning med Cotton ClubStrömma-båtarna finns även i Göteborg. Till dagen vi kommer ner har vi bokat en Rundtur med Paddan och på kvällen Räk- och laxkryssning med underhållning ombord. Vi ska bo på Hotel Scandic Rubinen som vi var riktigt nöjda med vid vår förra vistelse.

UppskjutetVad vi ska göra dagen efter innan tåget går hem har vi inte bestämt. Det lutar åt ett besök på Universeum eller Liseberg. Jag är dock tveksam till Liseberg. Dels för att vi gjorde en heldag på Gröna Lund för bara några veckor sedan, dels för att det är dyrt och mest består av långa och många köer och få åkturer. Priset är ungefär detsamma.

Vi ska åka MTR express. Jag fick ett värdebevis på en tur- och retur-resa i första klass plus på en pressträff innan sommaren som jag utnyttjar. Barnen betalar jag för. De har barnrabatt på utvalda avgångar på upp till 90%. De avgångar jag valde blev dock bara barnrabatten 20%. Att semestra i Sverige är inte billigt men att resa och uppleva är ett minne man bär med sig under årets kalla mörka dagar och förhoppningsvis lång tid framöver.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.