Relalalaxa

Ni minns väl den gamla slagdängan Relalalaxa med Just D från 1991? ”Relalalaxa tryck på paus å softa för det gör man ju för sällan alldeles för ofta”. En riktigt bra låt med träffsäker text som tyvärr stämmer än i dag. Vi stressar på tok för mycket i vår vardag. Vi ska vara så perfekta och lyckade jämt, inget smolk i glädjebägaren. Press, tv och sociala media har höjt ribban ytterligare ett snäpp. Överallt ser vi bilder på det perfekta och det lyckade. Vi jämför oss hela tiden med andra. Visst kan det inspirera men samtidigt vara väldigt stressande . Det kan få oss att känna oss otillräckliga.

Relalalaxa med IKEA

Relalalaxa med IKEA

I magasin och sociala media ser vi bilder på välstädade ljusa och vackra hem, svettiga vältränade kroppar på gymmet eller i löpspåret, snygga matbilder på hemlagad ekologisk och hälsosam mat, snälla glada barn – allt är ständigt frid och fröjd och superduperperfekt! Är det verkligen hela sanningen? Personligen lägger jag sällan upp bilder på mitt hus då leksaker, kläder och dammråttor ligger i klasar på golvet (vilket de ofta gör), jag sitter i soffan och äter chips direkt från påsen, vardagsmiddagen består av Mamma Scans köttbullar, snabbmakaroner och ketchup eller då Gustaf och Filippa bråkar, slåss och skriker på varandra eller oss. Det är lika stor del, ibland större del, av min vardag, men jag väljer att inte lyfta fram dessa stunder på bloggen, Instagram eller Facebook. Mitt imperfekta liv är inget jag skyltar med.

IKEA kör just nu en kampanj ”Let’s Relax”. Med den vill de inspirera oss att starta en konversation om förväntningarna att prestera i vår vardag. Baserat på IKEA Life at Home’s rapport vill IKEA vill hjälpa folk att säga ”hejdå” till prestationsångest och ”hej” till glädje för matlagning, äta och vara tillsammans. Alla tar vi genvägar i vardagen och gör det som behövs för att livet ska fungera. Och det är faktiskt okej, rentav underbart. Du vill tex umgås med dina vänner över en bit mat och något att dricka. Strunta i att bjuda på fin hemlagad trerätters middag med avancerade drinkar. Köp istället hem färdiga pizzor från närmaste pizzeria, kall öl och bara häng! Visst är det väl viktigare att vi njuter av varandras sällskap än att vår omgivning är perfekt?!

Detta är ett sponsrat inlägg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *