The Live Music Boat

The Live Music Boat

The Live Music Boat

Ni som läser min blogg vet vid det här laget att jag och familjen älskar att åka båt och från däck upptäcka vad vårt vackra Stockholm har att erbjuda. Vi har ingen egen båt men som tur är finns det rederier som erbjuder båtturer i Stockholms skärgård. Strömma är en av dessa och de har massor av olika kryssningar vi har åkt på. Senast på Sveriges nationaldag då vi besökte Fjäderholmarna och åt galet god lunch på vår favoritrestaurang Rökeriet. Det slog oss att vi varenda gång har haft barnen med och att vi bara åkt på dagskryssningar. Vi bokade därför in en kvällskryssning för bara mig och maken och valet föll på The Live Music Boat.

En välfylld bar med god dryck till humana priser!

En välfylld bar med god dryck till humana priser!

The Live Music Boat går åtta fredagskvällar under säsong 2016. Ombord på M/S Victoria får man njuta av en härlig sommarkväll till sjöss. I biljettpriset ingår tre timmars skärgårdskryssning, en god middagsbuffé och musikunderhållning av välrenommerade underhållningsorkestern Cotton Club Archipelago Orchestra.

Bästa bordet med närhet till bandet och bästa utsikten!

Bästa bordet med närhet till bandet och bästa utsikten!

När man stiger ombord blir man visad till sitt bord. Jag och Mattias fick ett riktigt bra bord precis vid orkestern. Det fanns inga bord för två så vi fick dela med ett annat sällskap. Det var dock riktigt trevliga och vi pratade en hel del under middagen. Önskad dryck till maten inhandlades sedan i baren. Det fanns bara en liten bar ombord. Den blev en trång sektor och upphov till mångas irritation då båten var helt fullbokad och alla ville inhandla dricka. Personalen gjorde så gott de kunde. Vi köpte en riktigt god och fruktig flaska vitt vin som vi delade på till maten.

En somrig och mycket god middagsbuffé

En somrig och mycket god middagsbuffé

Riktigt fräsch och god mat!

Riktigt fräsch och god mat!

Kräftor och västerbottenost från himmelriket!

Kräftor och västerbottenost från himmelriket!

Det dukades upp en somrig buffé bestående av både kalla och varma rätter. Det fanns bland annat bröd, ost, olika sorters sill, kräftröra, ugnsbakad och gravad lax, kycklingklubbor, kokt högrev, kokta rödbetor, soppa, potatis, Janssons frestelse, potatissallad, coleslaw, sallad på matvete och marinerade grönsaker. Jag smakade det mesta och det var verkligen riktigt gott och fräscht.

Båten var helt full med folk! Boka plats i tid.

Båten var helt full med folk! Boka plats i tid.

Man har ganska kort om tid på sig att äta sin mat. Vid kvart över åtta dukas nämligen all mat bort eftersom bandet ska börja spela. Personalen informerar tyvärr inte om detta och det står inget på hemsidan, så se till att ta för dig och sitt inte och vänta. Jag och maken hann som tur var ta två portioner (även om jag gärna hade backat en gång till, det var ju så gott). Andra blev mycket förvånade då de tagit det lugnt och bara hunnit till de kalla rätterna. Efterrätter fanns som extra tillval. Vi valde dock att avstå då vi ville förlänga vår barnfria kväll och istället ta en kaffe på stan.

Cotton Club kör igång och vilket DRAG!

Cotton Club kör igång och vilket DRAG!

Sedan drog Cotton Club igång. Herre jisses vilket DRAG!!! Cotton Club med Richard Häger i spetsen har hållit på i 30 år och är en blandning  av soul, disco och jazz. De har uppträtt på många stora galor i Sverige och utomlands, rader av stora events och jubileer, i  Melodifestivalen, på Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels bröllop, vid firandet av Konung Carl XVI Gustaf 40 år som statschef etc.

Dansgolvet var fullt hela kvällen!

Dansgolvet var fullt hela kvällen!

Redan efter första tonerna hade börjat spelas var dansgolvet fullständigt packat med folk. Det var riktigt festlig stämning, folk var glada och alla hade klackarna i taket. Kul! Det som dock drar ner det höga betyget är att ljudvolymen var extremt hög. Vi som fått ”bästa” bordet vid bandet kunde inte sitta kvar. Inga öronproppar fanns det att tillgå i baren heller och ljudnivån kunde/skulle inte justeras ned. Vi förflyttade oss till baren men även där gick det knappt att prata. Istället valde vi att köpa en varsin öl och gick upp på övre däck. Där njöt vi av lagom hög musik från våningen under, den sköna ljumma kvällen, Stockholms vackra vyer, varandras sällskap och samtal och ölen. Inte så dumt det heller!

Jag och Mattias valde att njuta av den sköna ljumma kvällen och Stockholms vackra vyer!

Jag och Mattias valde att njuta av den sköna ljumma kvällen och Stockholms vackra vyer!

The Live Music Boat har nu sommaruppehåll men i höst drar det igång igen. Det är bara tre turer kvar så vill du ha en kväll med god mat, musik och klackarna i taket så missa inte att boka denna kryssning!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *