Underbar bjudmat
I lördags hade vi goda vänner över på middag. Alltid lika svårt att hitta på mat som alla gillar (barnen kan vara lite kräsna, men de vuxna brukar gilla det mesta) och som man gärna kan förbereda.
Till förrätt brukar vi ofta bara servera chips/snacks men denna gång bjöd vi på god ost skuren i kuber, fin delikatesskorv, svarta ekologiska oliver, extra fin ekologisk fikonmarmelad och till detta lite kex. Lyckat! Mycket gott och uppskattat.
Till huvudrätt körde vi en variant på Kyckling i god sås. Vi gjorde istället Fläskkarré i god sås. Jag brynte köttet innan jag la ner den i formen, hällde över såsen och skjuts in i ugnen ca 1 1/2 timme. Hur gott som helst. Köttet var så mört att det i princip föll isär. Basmatiris och sallad serverades tilll. Även detta lyckat! Sååå gott! Till och med barnen tyckte det och flera tog om.
Till efterrätt fick barnen glass med sås och strössel. Ofta ingen mening att göra sig till för dom. Det enkla brukar vara det bästa. Mycket riktigt! Till oss vuxna gjorde jag chokladfondant för första gången. Till detta serverade jag en kula Häagen-Dazs glass belgian chocolate. Lyckat! Chokladfondanten blev perfekt och det var himmelskt. Chokladglassen till var supergod, men det är bättre att bryta av chokladfondanten med en vaniljglass eller liknande.
Sen satt vi och pratade, drack och tuggade på lite snacks. Tack alla gäster för en trevlig kväll!
Bilder kommer!
Senaste kommentarer