Event med Subito, Viaplay och Strawbees

Event med Viaplay och SubitoIdag har jag varit med barnen på ett jättetrevligt event anordnat av Viaplay och Subito. Eventet gick av stapeln på Scandic Park.

Två tokiga killarGustaf, som flera gånger frågat efter sin nya kompis Elias blev superglad, för vi hade sådan tur att Jenny och han också hade vägarna förbi. Det blev ett kärt och galet återseende!

Gustafs pannkakstallrik

När vi kom bjöds vi på fantastisk pannkaksbuffé. Det var goda pannkakor, grädde och olika sorters sylt. Till efterrätt fanns det glass, maränger, banan, glassåser (=marängsviss), godis och strössel. Sockerchock ja visst!!! Jag och barnen åt så det stod härliga till. Det var ett tag sedan jag åt pannkakor. Hade nästan glömt hur gott det var!

Ett speciellt val av efterrätt - grädde och godis!

Gustaf förstod dock inte det där med att vänta med godsakerna utan gick all in på pannkakstallriken. Efterrätten han valde ut orkade han därför inte! Dessutom rätt lustig mix – grädde på burk, marshmallows, gelebönor och bilar… Skulle inte heller ätit upp det.

Popcorn, film och Strawbees

Efter maten var det dags för filmvisning i samarbete med Viaplay. Popcorn och dricka stod uppdukat. Filmen som visades var Flygplan. Den hade vi redan sett men tål att ses om!

Djup koncentration på att pyssla

I filmrummet fanns även pyssel man kunde sysselsätta sig med. Alla fick prova på att skapa egna kreationer med Strawbees. Strawbees passar barn från 3-4 år och uppåt, lite beroende på fingerfärdigheten.

Strawbees

Strawbees är ett konstruktionskit baserat på enkla enheter som man fäster sugrör på så att sugrören sitter fast vid varandra. Man kan lätt experimentera sig fram och kreativiteten kan flöda fritt. Gör man fel är det ingen katastrof, det är bara att lossa och göra om. I princip kan man bygga vad som helst. Själva byggde vi armband, hattar, stjärnor, spindlar och paraplyer.

Låt kreativiteten flöda!

Vi blev helt sålda på Strawbees både jag, Filippa, Gus och Elias. Gustaf och Elias började kolla på filmen men pysslet lockade mer. Filippa lämnade inte pysslet förens eventet stängde för dagen.

Strawbees plus: Uppmuntrar kreativiteten – i princip kan man bygga vad som helst.
Lätt att modifiera – bara att börja om, justera, lägga till, ta bort.
Passar alla – både barn och vuxna kan bygga utifrån sin egen fingerfärdighet, fantasi och intresse.
Enkelheten – alla kan bygga och det går snabbt att skapa något.

Strawbees minus: Ibland trillar konstruktionen lätt isär, speciellt om man har för breda sugrör.

Strawbees på hemmaplan

Ni ser, mest plus med andra ord! Jag köpte med ett paket Strawbees hem. Genast startade pysselverkstaden även på hemmaplan! Har ni pysseltokiga barn är Strawbees något för er. Det känns dessutom nytt, unikt och spännande!

Fina händer, fina armband!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Skoj ! det skulle nog Viggo gilla, han är en riktig ”pyssel kille” 🙂
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *