Våga trotsa den svenska sommaren

 

En helt öde badstrand.

En helt öde badstrand eller om vi vänder på det – en hel badstrand för oss själva!

Den här sommaren kommer garanterat inte bli ihågkommen som den bästa i mannaminne direkt. Vädret i Sverige har tyvärr inte visat sig från sin bästa sida. Visst, det har inte regnat särskilt mycket egentligen. Mest korta skurar som dragit bort och som följts av soligare väder. Eller tvärtom, dvs soligt som följs av regn. Temperaturen har konstant legat runt 16-22 grader typ. Den lokala badstranden har vi faktiskt bara besökt två gånger i år. Dopp i Storsjön under semestern hos svärföräldrarna blev det i år bara ett enda. Jag har faktiskt inte ens badat ute i år. Det har känts för kallt för en badkruka som jag.

Först måste vi känna med fötterna.

Först måste vi känna med fötterna.

Bara att hoppa i!

Bara att hoppa i!

Så var man nere!

Så var man nere!

Skönt!!!

Skönt!!!

Tveksam....

Tveksam….

Men syrran har doppat sig och lillebror kan inte vara sämre.

Men syrran har doppat sig och lillebror kan inte vara sämre.

Klart!

Klart!

Igår trotsade jag och barnen vädret och tog en tur till stranden. Inte så konstigt kanske, vi var dom enda där! En helt öde badstrand, eller om man ser glaset som halvfullt istället – en hel strand för oss själva! Det var blåsigt, molnigt och runt 16-17 grader. Badtemperaturen i vattnet var dock 19 grader enligt termometern vi hittade. Helt okej temperatur med andra ord. Barnen bytte om men även de tyckte det kändes kallt. Skillnaden luft- och vattentemperatur bidrog antagligen till den kalla känslan. Men modiga som de är kom de tillslut ner i vattnet och när de väl var i ville de aldrig gå upp. De badade en stund, lekte i sanden och hade riktigt roligt!

Så våga trotsa ni också! Inte ska vi låta det kassa vädret få styra!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *