Hjulet har börjat snurra

Hösten är här! Inte bara rent vädermässigt utan det är helt klart en ny termin som har startat. På jobbet, skolan, bloggen/events, barnens aktiviteter och de egna aktiviteterna. Det är slut på långa oplanerade dagar. Kalendern har börjat fyllas och det börjar redan bli fullt de närmaste månaderna.

Hjulet har börjat snurra och det är full rulle redan från start. Det tas nya tag vart man än vänder sig. Det känns som någon har vänt en tratt upp och ner och helt plötsligt är smeten på väg ut ur tratten och det med rekordfart! Finns det någon pausknapp, snälla?!

Igår började mina barn skolan. Filippa började mellanstadiet, 4b, och Gustaf började skolan på riktigt så att säga och började lågstadiet, 1e. Gustaf fick Filippas underbara fröken och Filippa fick en helt ny lärare som också verkade toppenbra!

Barnens skola har upprop på kvällen för att föräldrarna ska slippa ta ledigt från jobbet. Det är picknick på skolgården för de som vill medan rektorn talar och personalen presenteras och efterföljande upprop och fikakorg i respektive barns klassrum. En trevlig start på terminen helt enkelt. Men idag drar det igång på allvar för barnen. Nervöst men kul!

Äntligen skolstart!Gustaf är glad över att skolan började men inte glad över att tvingas vara finklädd. Att byta ut sommarens sköna fotbollsshorts och t-shirt mot jeansshorts och piké var inte populärt men det gick att spela fotboll även i dessa kläder så minen byttes faktiskt mot ett stort leende i slutet av kvällen!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.