Varför göra det enkelt?

Varför göra det enkelt för sig när man kan göra det dubbelt!

I förrgår åt vi favoriträtten köttfärssås och spaghetti. När jag ändå var igång och gjorde köttfärssåsen gjorde jag inte bara en enkel sats utan en dubbel. Det innebär inte mycket merarbete och vinsten blir så mycket större. Jag jobbar nästan alltid på det sättet, lite beroende på vilken maträtt det gäller. Det måste vara en rätt som passar bra att frysa in och som är lika god när den värms upp. Hur lyxigt är det inte att bara kunna ta fram färdig mat ur frysen och värma på till middag en stressig dag?!

Den extra sats köttfärssås jag lagade i förrgår hade jag redan planerat vad jag skulle göra med. Den skulle utgöra basen i kvällens middag som blev en lasagne. Färska lasagneplattor varvat med köttfärssåsen och bechamelsås. Toppa med riven ost. In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.

Just att göra lasagnen med färska plattor av hög kvalitet har jag insett höjer rätten ytterligare ett snäpp från mycket gott till suuuupergott! Rätten blir mjukare, krämigare och helt enkelt godare. Dessutom går den snabbare att tillaga. Gräddningstiden minskar med hälften. Perfekt om man har bråttom eller bara inte vill vänta längre tid än nödvändigt.

Brukar du använda färska lasagneplattor när du lagar lasagne?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *