Raggmunkar och fläsk
Kvällens middag har, TA-DA, Mattias lagat (Mattias förberedde och jag rev och stekte) 🙂 !! Typiskt Mattias-mat, raggmunkar med fläsk och hemgjord lingonsylt, till det rivna morötter. Vill man äta sunt kanske det inte är maträtten man väljer först och främst, men den är väldigt smaskig och gör därmed gott för själen!
Raggmunk med fläsk, 4 port
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis
smör
400 g rimmat sidfläsk
lingonsylt
Vispa ihop mjöl, salt och mjölk till en smet. Vispa ner ägget. Skala potatisen och riv den grovt. Häll ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna. Klicka och bred ut smeten i stekpannan, ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och rårivna morötter.
Senaste kommentarer