Raggmunkar och fläsk

Raggmunkar med fläsk, lingonsylt och rårivna morötter

Raggmunkar med fläsk, lingonsylt och rårivna morötter

Kvällens middag har, TA-DA, Mattias lagat (Mattias förberedde och jag rev och stekte) 🙂 !! Typiskt Mattias-mat, raggmunkar med fläsk och hemgjord lingonsylt, till det rivna morötter. Vill man äta sunt kanske det inte är maträtten man väljer först och främst, men den är väldigt smaskig och gör därmed gott för själen!

Raggmunk med fläsk, 4 port

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis
smör

400 g rimmat sidfläsk
lingonsylt

Vispa ihop mjöl, salt och mjölk till en smet. Vispa ner ägget. Skala potatisen och riv den grovt. Häll ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna. Klicka och bred ut smeten i stekpannan, ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och rårivna morötter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *