Varför tränar man?

Vissa dagar vaknar man med supermycket energi och bara längtar efter dagens träningspass. Andra dagar känns kroppen och knoppen seg och man vill allt annat än träna. Har jag planerat att träna och jag bara känner mig allmänt seg brukar jag tvinga mig själv iväg till träningen och efteråt känner jag mig ofta piggare, gladare och nöjd med mig själv.

Men vad driver oss egentligen? Är det till exempel:

1. Få bättre kondition
2. Bygga muskler
3. Orka mer i vardagen
4. Utmaningen
5. Dåligt samvete
6. Gå ner i vikt
7. Få en energikick
8. Skönt
9. Roligt

Jag inser att flera av punkterna hänger ihop och att det ena ibland ger det andra. För mig är det helt klart en kombination av samtliga punkter utom möjligtvis bygga muskler som inte är så viktigt för mig (självklart styrketränar jag, men inte för att få större muskler utan för att hålla kroppen i trim). Jag erkänner att träningen ibland faktiskt drivs av att jag har dåligt samvete och vill gå ner i vikt, fast oftast är det de andra faktorerna som styr.

Just viktnedgång är inte relevant för mig just nu. Jag måste nämligen jobba på att gå upp i vikt och lägga på mer fett på de rätta ställena som höfter, rumpa etc.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *