Grillad kyckling med pestodressade bönor och linser
Kvällens middag blev grillad hel kyckling med pestodressade bönor och linser. Receptinspirationen hittade jag i en folder från Kronfågel. Jag gav den färska hela kycklingen en rubb bestående av grillkrydda och chili- och limekrydda och grillade i ugnssäker form i ugnen på 225 grader i ca 1 h. Jag kokade upp gröna linser och belugalinser som jag blandade med en burk cannellinibönor från Zeta. Sedan mixade jag en dillpesto som jag blandade ner i bön- och linsröran. Jag skivade även en rödlök och strödde över. Barnen fick nykokt pasta blandat med dillpesto istället för bön- och linsröran. Maten var fantastiskt god, mums! Mattias som är en pestoälskare av sällan skådat slag gav peston högsta betyg. Lika god som ”vanlig” pesto var omdömet.
Dillpesto
2 knippen dill
3/4 dl rapsolja
1 påse/50 g pinjekärnor
25-30 g fint riven parmesan
Salt och peppar
Mixa dillen med lite av oljan, tillsätt resterande olja, pinjekärnor och riven parmesan. Mixa till en röra, smaka av med salt och peppar.
Senaste kommentarer