Grillad kyckling med pestodressade bönor och linser

Kvällens middag blev grillad hel kyckling med pestodressade bönor och linser. Receptinspirationen hittade jag i en folder från Kronfågel. Jag gav den färska hela kycklingen en rubb bestående av grillkrydda och chili- och limekrydda och grillade i ugnssäker form i ugnen på 225 grader i ca 1 h. Jag kokade upp gröna linser och belugalinser som jag blandade med en burk cannellinibönor från Zeta. Sedan mixade jag en dillpesto som jag blandade ner i bön- och linsröran. Jag skivade även en rödlök och strödde över. Barnen fick nykokt pasta blandat med dillpesto istället för bön- och linsröran. Maten var fantastiskt god, mums! Mattias som är en pestoälskare av sällan skådat slag gav peston högsta betyg. Lika god som ”vanlig” pesto var omdömet.

Dillpesto
2 knippen dill
3/4 dl rapsolja
1 påse/50 g pinjekärnor
25-30 g fint riven parmesan
Salt och peppar

Mixa dillen med lite av oljan, tillsätt resterande olja, pinjekärnor och riven parmesan. Mixa till en röra, smaka av med salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *