Fredagsdrink a la Mad Man

Kollar ni på serien Mad Man? Det dricks ju en hel del alkohol i den serien kan man lugnt säga. Don Drapers favoritdrink var Old fashioned. När jag och Mattias var med några kompisar i New York för ett par år sedan drack killarna just Old Fashioned när vi var ute och festade till sent på natten. Vi tjejer drack någon god fruktig cocktail.

När vi var i Egypten hade jag med ett nummer av tidningen King (nr 11). Där var det en hel lång artikel på flera sidor om Bourbon och olika drinkar man kan blanda till. Mattias blev mycket inspirerad av detta och köpte hem en flaska Maker’s Mark och Angosura bitter från Systembolaget.

Bourbon, Angostura bitter och sockerlag

I fredags var det självklart fredagsmys med drink och chips hemma hos oss. Mattias blandade ihop sin efterlängtade Old fashioned. Själv valde jag en gin och tonic. Mattias blev mycket nöjd med drinken. Han tyckte den smakade mycket gott och tog till och med en till en stund senare. Nu hoppas vi att några kompisar har lust att komma förbi och dricka drinkar och umgås med oss så att vi får briljera lite!

Old fashionedFredagsmys hemma hos oss!Old fashioned

En rågad tesked sockerlag (2:1 blandning)

2 stänk Angostura bitters
6 centiliter bourbon whiskey.
1 skiva apelsin/citronzest

Häll i sockerlag, två stänk bitter och sen whisky. Fyll upp med  3/4 is och blanda tills drinken blir kall.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.