Vegetarisk lasagne

Lasagne

Lasagne

Dagens middag blev en modifierad vegetarisk lasagne. Mattias vill helst inte äta vegetariskt då han inte tycker att det mättar lika bra. Därför hade jag i lite skivad skinka och ett par skivor strimlad, stekt bacon. Jag hade även i en burk konserverade champinjoner då jag köpt för lite purjolök och tomat (jag fick receptet efter jag lagat maten och jag lagade lasagnen fritt från mitt halvtaskiga minne). Den helt vegetariska lasagnen åt jag när jag var på tjejmiddag hos H i lördags så jag kan garantera att den är MYCKET god och mättande. Den modifierade lasagnen var hur poppis som helst hos hela familjen här hemma, det sa bara swoosh så var maten slut! Till lasagnen serverade jag kokta rödbetor, rårivna morötter med filéade apelsinbitar samt rödkålssallad.

Vegetarisk lasagne, 5-6 portioner

3 purjolökar
5 tomater
1/2 dl tomatpuré
3 dl matlagningsgrädde
500 gram naturell keso
1 vegetarisk buljongtärning
2 msk basilika
salt och peppar
ca 3 dl riven ost
ca 9-12 lasagneplattor

Sätt på ugnen på 225 grader.

Skiva purjolökarna i tunna skivor samt tärna tomaterna. Stek upp dessa och häll sedan i matlagningsgrädden. Häll sedan i tomatpurén, basilikan, buljongtärningen och salt och peppar. Låt svalna några minuter och häll sist i keson.

Börja med fyllning, lägg sedan lasagneplattor osv. Börja och sluta med fyllningen. Överst täcks lasagnen med riven ost, ställ in i ugnen ca 30-40 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *