Nyfångat

Färsk makrillI veckan åt vi något alldeles makalöst gott till middag. Jag köpte hem två färska makrillar från delikatessdisken på mataffären vid jobbet. Säkert inte nyfångade men nästintill!

Färsk fisk är något alldeles speciellt. Smakerna kommer fram på ett helt annat sätt än om fisken varit fryst. Jag tillagade dessutom fisken hel. Man behöver inte vara rädd för det. De små benen i makrillen ”absorberas” under tillagning och försvinner in i fiskköttet. Det enda ben man behöver ta bort är ryggraden.

Bryn i smör i varm panna

Den rensade fisken fylldes med skivad citron, dill, salt och peppar. Jag brynte sedan fisken i smör i en stor stekpanna. Därefter fick den tillsammans med smöret från stekningen långsamt gå färdigt i ugn på 175 grader, ca 15-20 minuter.

Låt gå färdigt i ugn

Förutom fisk och smör- och citronskyn från tillagningen serverade vi kokt potatis och färska grönsaker. Fantastiskt gott! En riktig delikatess. Lika omtyckt av barnen som av oss.

Jag hade tidigare på eftermiddagen berättat för Gustaf att vi skulle äta makrill till middag. När jag satte fram maten undrade han var makrillen var. Där såklart, sa jag och pekade på fisken. Nej var är fisken och tomatsåsen, blev hans svar!!! Hahaha! Han har inte sett makrill på annat sätt innan. Han hade sett framför sig en konservburk med makrillfilé i tomatsås. Kul att få visa hur makrill egentligen ser ut och smakar!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *