Yakiniku

Yakiniku

Yakiniku

Ikväll blev det äntligen en maträtt vi planerat länge att göra, Yakiniku. Det är ett väldigt jobb att skära köttet, men har man väl gjort det så är det en oerhört lätt- och snabblagad maträtt. Jag tror det tog ca 30 minuter att skära köttet. Man ska nämligen ha tunt, tunt skuren entrecôte. Tricket är att skära köttet när det är fryst. Gissa om händerna tar stryk. Men det är helt klart värt arbetet, maten smakar gudomligt!!! Till yakinikun serverade jag ris, tunt skurna stekta morötter och majs.

Yakiniku, 5-6 port

800 g tunt skuren entrecôte
1/2 fint strimlad purjolök
1 skalat och rivet äpple
1 1/2 msk sesamfrön

marinad:
6 msk soja
1 1/2 msk sesamolja
1 1/2 msk socker
1 1/2 tsk sambal oelek
3 finhackade vitlöksklyftor

Blanda ihop allt till marinaden. Lägg ner kött, purjolök och äpple och låt marinera i ca 30 min. Stek hastigt i olja i wokpanna. När köttet är klart, stör över sesamfrön.

Skala och skär morötterna tunt (hyvla gärna med potatisskalare). Stek i panna, häll över soja och låt steka några minuter. Servera till maten.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *