GI-middag
Ikväll blev det en GI-middag jag hittade recept på hos Tasteline, Fetakyckling med paprika, oliver och stora vita bönor. Jag gillar inte oliver så självisk som jag var så uteslöt jag det ur receptet. Vad gäller vita bönorna tog jag två burkar färdigkokta stora vita bönor, jag har ingen aning om det blev 6 dl eller inte, men det blev ganska lagom. Jag hade lite pasta och quinoa över från tidigare i veckan. Barnen tyckte det var konstigt att inte få något mer till maten, alltså typ pasta, ris, potatis, så de fick lite pasta. De är inte mogna för GI ännu, och sen är de för små för det också, de behöver kolhydraterna! Till maten hade jag rödkålssallad och broccoli. Maten smakade riktigt gott och det är något jag verkligen kan tänka mig göra fler gånger! Framför allt var det så smidigt att laga maten, det var bara att lägga ner i formen och sen skötte maten sig själv.
Fetakyckling med paprika, oliver och stora vita bönor, 4 port
4 st kycklingfiléer
2 st röda paprikor
6 dl vita bönor, stora, kokta
1 msk olivolja
salt
chilipeppar
1 tsk basilika, torkad
1 tsk oregano, torkad
200 gram fetaost lätt
2 dl matlagningsgrädde
2 dl oliver
Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnssäker form med lite olivolja. Skär paprikan i klyftor. Lägg i paprikan, bönor och kycklingfiléerna och krydda med salt och chilipeppar. Ringla över lite olivolja. Strö över basilika och oregano. Smula över fetaosten. Häll över grädden. Gratinera i ca 40 minuter. Strö över oliverna. Garnera eventuellt med färsk basilika.
Senaste kommentarer