Chili con christmas

Chili con christmas
Chili con christmas

En god chili con carne är det bästa att värma sig med när det är kallt, snöigt eller vått ute. Nu när det lackar mot jul vill man också frossa i alla goda smaker vi så tätt förknippar med julen som kanel och glögg. Jag slog ihop detta och serverade familjen en helt magisk Chili con christmas. Helt enkelt en julinspirerad chili con carne där julens smaker gottar ihop sig med köttfärs och bönor och ger en fantastisk smakrik, het gryta som värmer gott inifrån och ut.

Otroligt härliga mustiga juldofter som sprider sig i hela huset!
Otroligt härliga mustiga juldofter som sprider sig i hela huset!

Servera grytan med nybakat bröd och ett härligt glas skummande julmust!

En otroligt värmande och god gryta så här i juletid.
En otroligt värmande och god gryta så här i juletid.

Jag har använt mig av vanlig, klassiskt kryddad alkoholfri glögg. Det går lika bra att ersätta denna med samma mängd julmust.

Billigt och gott och perfekt storkok.
Billigt och gott och perfekt storkok.

Chili con christmas, 5-6 port

600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
4 msk tomatpuré
2 dl glögg eller julmust
1 gul hackad lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar
2 msk chilipulver
2 msk spiskummin
3 tsk kanel
Salt, peppar

Bryn köttfärsen i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta eller i en stekpanna på spisen. Häll ned lök och vitlök och låt detta bryna med några minuter. Ställ tillbaka Crock Pot-grytan på tillagningsenheten. Tillsätt krossade tomater, vita bönor, vita bönor i tomatsås, tomatpuré och glögg eller julmust. Smula ned buljongtärningarna. Häll ned kryddorna och smaka av med salt och peppar. Låt gå på svag värme i 6 timmar eller hög värme i 3 timmar. Njut tillsammans med ris eller bröd och en fräsch sallad.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.