Grillproffs?
När vi kom låg köttet och korven redan på grillen. Tur det, magen kurrade och de underbara dofterna som spred sig gjorde inte saken bättre!
Vi hälsades välkomna med en god sommardrink, Sommarspritzer. Läskande och gott i värmen!
Sommarspritzer
Gato Negro Sauvignon Blanc
Sprite/soda
Frysta jordgubbar
Mynta
Lime
Is
Fyll ett glas med Gato Negro Sauvignon Blanc till 2/3. Toppa med sprite/soda. Lägg i fryst jordgubbe. Garnera med lime och mynta. Vill du ha drinken extra kall kan du ha i isbitar.
Grillmästaren Hans Dimter gjorde det mesta av jobbet. Här skär han upp chorizo till kvällens tilltugg, baguette med skivad chorizo och chimichurrisås.
Kvällens vin var Gato Negro Cabarnet Sauvignon 59 kr, box 189 kr. Passade väldigt bra till grillat då det är ett ganska lätt och fruktigt vin.
Till förrätt serverades fjärilschorizo och criollasallad med limedressing.
Till huvudrätt fick vi kvällens höjdpunkt, Black angus ryggbiff (argentinskt kött), grillad potatis och mixsallad med criollasås.
Som sagt, väldigt trevligt event med trevliga människor och god mat. En fin goodiebag från Gato Negro följde också med hem – det tackar jag för!
Kul att du kom Jessica! Jag lyckades även snappa upp att det är viktigt att träet eller vad man nu äldar med är supertorrt. Vet inte om det kommer hjälpa mig i sommar, vi får väl se 😉
Ha det fint!
Linn
Kul att du kom Jessica! Jag lyckades även snappa upp att det är viktigt att träet eller vad man nu eldar med är supertorrt. Vet inte om det kommer hjälpa mig i sommar, vi får väl se 😉
Ha det fint!
Linn