7-rätters innan lunch

I förmiddags var jag på sommarens kanske glassigaste event. Det var glasstillverkaren Häagen-Dazs som bjöd in några särskilda utvalda bloggare och journalister till en första träff med den nystartade Glassakademin. På plats var bland annat supertrevliga Lina och Anne!

Syftet med akademin är att slå ett slag för kvalitetsglass genom att utbilda konsumenter om allt från hur man avnjuter glass på bästa sätt till hur man tyder innehållsförteckningen. Man vill få svenska folket att välja glass som man väljer vin eller choklad och njuta fullt ut med alla sinnen. De tycker att allt för få idag är medvetna om tillsatser, luftinnehåll och typ av fett i glass. Glassakademins medlemmar består av fyra kända namn inom mat- och dessertvärlden: Daniel Roos, Annika Ingemarsson, Frederik Zäll och Jennie Elmerfors. På eventet idag fick vi träffa Daniel och Fredrik. Vi fick ta del av Glassakademins 10 budord och blev serverade 7 olika sorters glass (givetvis från Häagen-Dazs som står bakom grundandet av Glassakademin) och tillbehör som skulle belysa budorden.

I korthet är detta Glassakademins 10 budord (mer kan ni läsa här):

1. Det är skillnad på glass och glass
2. Glass ska göras på riktig grädde
3. Hög kvalitet på råvaror gör skillnad
4. Välj bort onödiga tillsatser
5. Betala inte för luft
6. Låt glassen vila/temperera
7. Uttryck din kreativitet med glass
8. Det finns gott om glasstillfällen året runt
9. Utmana konventionerna utan att göra avkall på kvaliteten
10. Låt glass sätta guldkant på tillvaron

Vi blev serverade sorterna Vanilla, Strawberries & Cream, Baileys, Belgian Chocolate, Mint Leaves & Chocolate samt nyheterna Secret Sensations som består av varianterna Chocolat Fondant och Creme Brulée. Vi åt glassen serverad precis som den enligt Glassakademin ska serveras, dvs efter att ha tempererats ca 10 min i rumstemperatur men fick även smaka på skillnaden i smak när glassen kom direkt från frysen (jepp, det är stor skillnad). Vi fick experimentera med att kombinera glassen med frukt, godis och olika kryddor (hallon, lakritspulver, kanel, salt, chili, jordnötter) och wow, vad det oväntade var gott! Trodde verkligen inte att chili och salt skulle passa till glass, men mums! Det var hur gott som helst!

Sammanfattningsvis var hade jag en mycket smakfull och trevlig förmiddag. Stort tack alla! Lina och jag blev så trötta av det tunga jobbet att provsmaka glass att vi var tvungna att ta igen oss i en varsin solstol efter eventet innan vi begav oss hem för lunch!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Lottzy skriver:

    Allt lite drägelvarning på så mumsiga glassbilder…

  2. Lina skriver:

    Mmm sååå gott det var 🙂 Å god middag ni käkat. kramkram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.