Sol, blå himmel, värme och… GLASS!!!

En solig dag som idag, blå himmel, redan 20 grader trots att klockan bara är knappt 9 på morgonen. Det blåser lite kyliga vindar men det bryr vi oss inte om. Vad passar inte bättre en sådan dag än just glass?! Jag älskar glass! Vem gör inte det?! Vilken tur att jag snart ska iväg på ett glassevent där jag ska få träffa medlemmarna i Glassakademin. På eventet kommer jag att tas på en underbar smakresa genom de budord som ligger till grund för akademins arbete och lära mig mer om vad som utmärker kvalitetsglass. Jag kommer alltså få smaka genuint god glass, och kommer även att ha mer kunskap om hur man väljer och åtnjuter glass på bästa sätt. Låter inte det helt underbart och superglassigt??!!

Glassakademin är grundad av Häagen-Dazs som tycker att glass förtjänar en högre status i Sverige. Syftet med akademin är att slå ett slag för kvalitetsglass genom att utbilda konsumenter om allt från hur man avnjuter glass på bästa sätt till hur man tyder innehållsförteckningen. Man vill få svenska folket att välja glass som man väljer vin eller choklad och njuta fullt ut med alla sinnen. De tycker att allt för få idag är medvetna om tillsatser, luftinnehåll och typ av fett i glass. Glassakademins medlemmar består av fyra kända namn inom mat- och dessertvärlden: Daniel Roos, Annika Ingemarsson, Frederik Zäll och Jennie Elmerfors.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.