Alternativa oljor

Vad använder ni för oljor i matlagningen? Själv har jag alltid rapsolja och olivolja hemma. På senare tid har jag även kompletterat med kokosolja pga dess (påstådda) positiva hälsoeffekter.

Nu kommer även Olivado avokadoolja till Sverige. Olivado Avokadoolja ska vara en av de hälsosammaste matoljorna i världen. Bland annat ska det vara den olja som innehåller störst andel enkelomättade fetter som hjälper till att sänka kolesterolet (minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar). Den är rik på viktiga näringsämnen, antioxidanter och vitaminer, bland annat vitamin E. Den innehåller höga halter av alfa- och betakaroten (skyddar mot hjärtsjukdomar och cancer).

I många rätter går det fint att byta ut vanligt matfett mot avokadoolja. Testa till exempel att byta ut smör och grädde i ditt hemgjorda potatismos mot avokadoolja. Det ger ett nyttigare mos med en fräsch smak.

I Sverige finns Olivado Avokadoolja på Coop, och i ICAs butiker. En flaska på 250 ml kostar 71,50 kr

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.