Ångbåtsbryggan Rosersberg

Ångbåtsbryggan Rosersberg
Ångbåtsbryggan Rosersberg
Här ligger vi fint!
Här ligger vi fint!

Trots att semestern är slut försöker vi maximera båtsäsongen så mycket det bara går. Att vädret visar sig från sin allra bästa sida med solsken och cirka 30 grader gör inte saken sämre. Både jag och Mattias jobbar mycket hemifrån så här i Corona-tider och med wifi på båten kan vi lika gärna jobba där ifall vi vill. I fredags eftermiddag packade vi ihop våra saker och tog en helg vid Ångbåtsbryggan Rosersberg 59.58132635, 17.88518244.

Rosersbergs slott.
Rosersbergs slott.
Otroligt vacker i parken!
Otroligt vacker i parken!

Ångbåtsbryggan Rosersberg ligger vid Rosersbergsviken i Mälaren. Det är en gästhamn med 20 bojar. Det är mer än 2 meters djupt åtminstone halvvägs mot land. Det finns el på bryggan. Och det bästa av allt, det är helt gratis att ligga här. Ingen avgift tas ut. Det finns möjlighet att kasta sopor. Den stora nackdelen är avsaknaden av toaletter. Det finns några stycken uppe vid slottets besöksparkering men det tar 8-10 minuter att gå dit. Tur vi har en egen toalett på båten.

Kettils grotta.
Kettils grotta.
Runinskrift som minner om Kettil.
Runinskrift som minner om Kettil.
Vackert belägen vid Mälaren.
Vackert belägen vid Mälaren.

Bryggan ligger otroligt vackert precis vid Rosersbergs slott. Här finns det café, restaurang och är Sveriges enda vandrarhem i ett kungligt slott. Rosersberg är doldisen bland de kungliga slotten. Tyvärr är det just nu inga visningar på slottet på grund av Corona. Synd då det verkar otroligt fint både på utsidan och insidan. I parken får man vandra fritt och här är det oerhört vackert!

Varmt i både luft och vatten!
Varmt i både luft och vatten!
Så skönt att ta ett dopp!
Så skönt att ta ett dopp!

Parken var mycket välbesökt under helgen. Det var folk som var ute efter sol och bad, folk som hade picknick och folk som cyklade och promenerade. Bryggan var populär och det badades hejvilt. Inte så konstigt då vattentemperaturen var ca 23 grader och temperaturen i luften alltså ca 30 grader. Bryggan var också välbesökt av båtar och vattenskotrar. Båtar som övernattade eller bara stannade över dagen och kvällen.

Kvällsmys!
Kvällsmys!
Underbara kvällar till havs!
Underbara kvällar till havs!

På lördagen tog vi en promenad tillsammans i parken. Vi besökte bland annat en grotta, Kettils grotta, bevarad invid Mälarens strand. Invid grottan finns en (oäkta, sentida) runinskrift som minner om Kettil. På söndagen tog jag och Mattias en kort löptur i parken. Riktigt bra och löparvänliga vägar i vacker omgivning. I övrigt har vi mest solat och badat. Riktigt skönt, avslappnande och välbehövligt! Kan verkligen rekommendera ett besök här om ni har tid och möjlighet!

Fiska går bra men...
Fiska går bra men…
... men ät inte fisken.
… men ät inte fisken.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *