Tillbaka till vardagen och vardagsmaten

Igår började vi jobba efter semestern och barnen började fritids. Tillbaka till vardagen och med den vardagsrutiner och även vardagsmat.

En klassisk vardagsrätt hemma hos oss, och garanterat många med mig, är köttfärssås och spaghetti. Lättlagat och mycket gott. Omtyckt av såväl stora som små. Lagar jag detta behöver jag aldrig oroa mig för att någon går hungrig från bordet.

Köttfärssåsen med dess kryddor och konsistens är lätt att anpassa efter eget/familjens tycke och smak. Är det någon som inte gillar köttfärssåsen går det säkert minst lika bra med spaghetti och ketchup eller liknande. Gillar man inte pasta byter man enkelt ut spaghettin mot potatis, ris eller varför inte grönsaker av olika slag. Variationerna på denna rätt är enorma. Bara fantasin sätter gränsen!

Alla har vi vår egen variant av köttfärssåsen. Den jag lagar oftast är det Mattias som har ”kommit på”. Den har lagom mycket kryddor och krämig konsistens och harmoniserar perfekt till en al dente-kokt pasta.

Hur lagar du till din köttfärssås? Har du något favoritrecept du vill dela med dig av?

Krämig köttfärssås, 6 port

800 g köttfärs
1 gul lök
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver

Bryn köttfärsen i het panna. Finhacka lök och låt bryna tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Häll på tomatpuré och vatten och låt koka, minst 20 minuter. Rör om och fyll på med vatten med jämna mellanrum. När köttfärssåsen är så gott som klar, häll ned creme fraiche och låt koka ihop. Servera med pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Köttfärssås här med 🙂 kram Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *