Antioxidantpåfyllning

Lite antoxidanter är aldrig fel. Fika är heller aldrig fel. Perfekt alltså att kombinera dessa två faktorer. Tisdagskvällens fika blev en hemgjord blåbärstarte med en kula vaniljglass till. Pajen var riktigt enkel att baka och riktigt god var den också! Recept från recept.nu.

Blåbärstarte

Deg
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker, äkta
150 g rumsvarmt smör

Fyllning 1
4 dl blåbär, färska
0.5 dl socker
1 msk potatismjöl

Fyllning 2
3 st ägg
1.5 dl socker
0.5 dl potatismjöl
1 st lime, saft och skal
Lite florsocker till servering

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, 0.5 dl socker, vaniljsocker och smör i en matberedare. Mixa ihop degen hastigt och stjälp upp den i en lätt smord form med löstagbar botten. Tryck ut degen jämnt i formen. Vänd ihop fyllningsingredienserna och fördela denna blåbärsröra jämnt ovanpå degen. Förgrädda i ca 8–10 minuter.

Vispa under tiden ägg och 1 ½ dl socker riktigt pösigt.Vispa i potatismjöl, limeskal och -saft och rör till en jämn smet. Häll smeten i den förgräddade formen och grädda i ytterligare cirka 30–35 minuter. Låt svalna något innan servering och pudra med florsocker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *