Antioxidantpåfyllning
Lite antoxidanter är aldrig fel. Fika är heller aldrig fel. Perfekt alltså att kombinera dessa två faktorer. Tisdagskvällens fika blev en hemgjord blåbärstarte med en kula vaniljglass till. Pajen var riktigt enkel att baka och riktigt god var den också! Recept från recept.nu.
Blåbärstarte
Deg
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker, äkta
150 g rumsvarmt smör
Fyllning 1
4 dl blåbär, färska
0.5 dl socker
1 msk potatismjöl
Fyllning 2
3 st ägg
1.5 dl socker
0.5 dl potatismjöl
1 st lime, saft och skal
Lite florsocker till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, 0.5 dl socker, vaniljsocker och smör i en matberedare. Mixa ihop degen hastigt och stjälp upp den i en lätt smord form med löstagbar botten. Tryck ut degen jämnt i formen. Vänd ihop fyllningsingredienserna och fördela denna blåbärsröra jämnt ovanpå degen. Förgrädda i ca 8–10 minuter.
Vispa under tiden ägg och 1 ½ dl socker riktigt pösigt.Vispa i potatismjöl, limeskal och -saft och rör till en jämn smet. Häll smeten i den förgräddade formen och grädda i ytterligare cirka 30–35 minuter. Låt svalna något innan servering och pudra med florsocker.
Senaste kommentarer