Lax och ugnsbakade grönsaker

Idag har jag haft en kontaktdag och varit i Filippas skola hela dagen. Jag har varit med i skolan under lektionerna, varit med på fritidshemmet, ätit lunch, ätit mellis, haft fruktstund och sist men inte minst lekt med alla barnen på skolgården. Oj, vad poppis jag var bland Filippas kompisar. Alla drog i mig och ville leka tillsammans med mig och Filippa. Vi har haft en otroligt trevlig dag!

Vad gäller maten måste jag säga att skolmaten var helt okej. Idag var det kycklinggryta med ris och grönsaker. Grönsaksutbudet var stort och fräscht. Sedan fick barnen ta smörgåsar och mjölk eller vatten. Till mellis fanns det fyra olika sorters mjuka bröd, smör, prickig korv, skinka, kalkon, ost, kaviar, mjukost, vanlig gurka, smörgåsgurka, äpplen och apelsiner. Hårt bröd. Mjölk eller vatten. Visst, smörgåsar är inte det bästa men enkelt för personalen och funkar för alla barn.

Skolmaten smakade alltså helt okej men stod sig slätt mot kvällens middag. Jag gjorde lax i ugn med pestotäcke och till fisken ugnsbakade grönsaker och sås gjord på yoghurt och thai chili blandat. Peston var såklart hemgjord och de ugnsbakade grönsakerna bestod av palsternacka, rotselleri, kålrot, rödbetor, morot och potatis. Råa grönsaker till. Hur gott som helst!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Anneli skriver:

    Det är så gott med lax. Lagade själv till det häromdagen, med en bönsallad till. Men det är väldigt gott med ugnsbakade grönsaker till också 🙂

    http://www.stökikök.se/2011/09/27/lax-i-ugn-ihop-med-bonsallad/

  2. Anneli skriver:

    Väldigt gott med lax! Käkade det själva häromdagen, fast med bönsallad till 🙂

    http://www.stökikök.se/2011/09/27/lax-i-ugn-ihop-med-bonsallad/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *