Fläskfilégryta med pasta

Låt se… Pastarester, en burk creme fraiche franska örter och champinjoner. Vad hittar man på för roligt med det? Jo, tillsammans med färsk fläskfilé, lök (vanlig och vitlök) och paprika blev det en fläskfilégryta med pasta och kokt brysselkål. Krämigt och smakrikt. GRYMT gott!!!

Krämig fläskfilegryta, 4 port

600 g färsk fläskfilé
200 g färska champinjoner
1/2 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk creme fraiche franska örter
salt + peppar

Hacka lök, champinjoner och paprika. Pressa vitlöken. Fräs i smör i het panna. Ta bort grönsakerna från pannan. Putsa och skär fläskfilén i strimlor. Bryn köttet i smör i den heta pannan. Häll ned grönsakerna. Krydda. Låt fräsa samman ett par minuter och häll sedan på creme fraiche. Koka ihop allt i ca 5 min. Smaka ev av med mer kryddor. Servera med ris eller pasta och grönsaker.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *