Ár Functional

Ár Functional
Ár Functional

(Varuprov, obetalt samarbete. Alla ord, bilder och åsikter är mina egna) Trenden att dricka funktions- och energidrycker verkar hålla i sig. Kanske konsumtionen gått från trend till självklarhet?! Det kommer fler och fler aktörer, tex uppstickarna Naia och Norr. Nu vill ytterligare en svensk aktör in på marknaden, Ár Functional. Deras motto och affärsidé är Changing the game.

Hållbara och funktionella drycker lokalt producerade i Sverige
Hållbara och funktionella drycker lokalt producerade i Sverige

Ár Functional vill erbjuda oss konsumenter hållbara och funktionella drycker lokalt producerade i Sverige, framställda på rent naturligt mineralvatten från Åre Källa och berikade med naturliga ingredienser. Drycken ska alltid levereras fossilfritt från källa och framställning i Åre till dit där produkterna ska konsumeras. Allt för att göra så lite avtryck och belastning på miljö som möjligt. Än så länge finns drycken bara att köpa i webbshoppen men de arbetar för att komma ut i butik.

Ár BCAA
Ár BCAA

I sortimentet finns två produkter. Ár BCAA – kolsyrad sockerfri vegansk funktionsdryck med smak och färg från frukt som innehåller BCAA, vitaminer samt koffein. Finns i smakerna Päron, Mango/Passion. Ár Natural – vegansk funktionsdryck med smak och färg från frukter och bär som innehåller vitaminer och mineraler, naturligt fruktsocker samt koffein. Finns i smakerna Rabarber/Jordgubb och Lemonad/Kiwi.

Till skillnad från många av sina konkurrenter som säljer sin dryck i burkar om 33 cl kommer Ár Functional i flaskor om 50 cl. Personligen tycker jag flaskorna är mer otympligt att förvara hemma i men att föredra då man slipper konsumera hela drycken på en gång samt att flaskan kan återanvändas och fyllas med tex vatten. Snygg design på flaskorna, enkelt och stilrent.

Ár Natural
Ár Natural

Smaken då? Ár BCAA har en lätt kolsyra vilket jag gillar. Båda smakerna är goda men päron blev helt klart min favorit. Inte allt för söt, till skillnad från Mango/passion som av många kanske kan uppfattas som sötsliskig. Ár Natural har en lättare smak. Båda goda men Lemonad/Kiwi var som en sommardröm, så god!

Vi får hoppas att Ár lyckas komma ut på marknaden så att vi alla kan få njuta av gröna drycker!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Åsa Sörman skriver:

    Hej!
    Jag har en fråga kring era veganska drycker. I relation till andra funktionsdrycker; vad är det ni utesluter? Vad är det som gör att dessa är veganska?
    Vänliga hälsningar Åsa Sörman

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Hej, Jag jobbar inte på AR utan har bara recenserat deras dryck på min blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *