Funktionsdryck från Norr Company

Funktionsdryck från Norr Company

Funktionsdryck från Norr Company

(varuprov) Som jag skrev för några veckor sedan har försäljningen av energi- och funktionsdrycker ökat explosionsartat. Ungdomar samt hälso- och träningsintresserade står för en stor del av konsumtionen. Ju större efterfrågan, desto fler aktörer vill vara med och slåss om våra pengar. Vi hittar märken som Monster, Burn, Redbull, Rockstar, Powerking, Celsius, Naia och även svenska The Norr Company.

Kiwi

Kiwi

The Norr Company grundades 2018. Målet var att ta fram en dryck av hög kvalitet, med ett hållbart förhållningssätt som gjorde skillnad i människors liv på riktigt. Drycken fick namnet Norr och är en funktionsdryck i olika smaker med en balanserad natriumhalt som hjälper kroppen att effektivt ta upp vätska. Den är inte kolsyrad. Drycken är framtagen enligt den så kallade ”one for one”-principen, som innebär att företaget skänker en enhet vätskeersättning för varje såld flaska Norr i samarbete med organisationerna UNICEF och ColaLife. Sådana initiativ gillar jag skarpt. Genom att köpa en flaska Norr är jag också med och hjälper till att släcka världens törst.

Drycken har hittills kommit i fem smaker: Citron/Fläder, Svarta vinbär, Citron/Ingefära, Ananas/Grapefrukt och Äpple. Samtliga dessa drycker innehåller en liten mängd fruktos (socker) för att ge drycken rätt smak och karaktär. Nu har precis en sockerfri Norr lanserats. Den är till skillnad från tidigare dryck kolsyrad och kommer i två olika smaker: Kiwi och Blood orange.

Blood orange

Blood orange

Först och främst vill jag vara tydlig och ärlig med att jag inte är ett stort fan av deras tidigare drycker. Dels föredrar jag kolsyrad dryck, annars kan jag lika gärna dricka saft. Dels tycker jag att det inte är tillräckligt med tryck i smakerna. Jag vill ha ordentligt med smak. Den nya drycken däremot gillar jag skarpt. Riktigt fräscha och goda! De här kan jag mycket väl tänka mig att svalka mig med en varm sommardag eller både innan, under och efter ansträngande fysisk aktivitet. Tummen upp!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *