Årets första semla

Årets första semla från Spånga konditori
Årets första semla från Spånga konditori

Vi svenskar är som tokiga i våra semlor (majoriteten av oss i alla fall). Jag älskar semlor, tröttnar aldrig! Min favorit har genom alla år varit en blandad semla (mandelmassan utblandad i grädden) från det lokala bageriet. I år råder stor sorg, det lokala bageriet har fått stänga för gott (?!). Årets första semla kom därför från Spånga konditori.

Klassisk semla.
Klassisk semla.

Semlan från Spånga konditori kom som nummer två i semmeltestet från Thatsup. Riktigt god bulle, rikligt med mandelmassa och lagom med grädde. Supergott! Men… Vi tyckte det var för mycket nötchunks och hela nötter i mandelmassan vilket gjorde det hela lite torrt och mäktigt. Just hela nötter och bitar av nötter i mandelmassan är det som gäller just nu och väldigt populärt men passar inte oss som är vana vid de blandade semlorna. Jag har frågat runt och det verkar inte som den blandade semlan säljs någonstans just nu. Så trist.

Den perfekta semlan!
Den perfekta semlan!

Nästa vecka är det fettisdag och då blir det en semla igen. Troligen inte blandad, men jag kommer njuta ändå!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *