Årets första semla
Vi svenskar är som tokiga i våra semlor (majoriteten av oss i alla fall). Jag älskar semlor, tröttnar aldrig! Min favorit har genom alla år varit en blandad semla (mandelmassan utblandad i grädden) från det lokala bageriet. I år råder stor sorg, det lokala bageriet har fått stänga för gott (?!). Årets första semla kom därför från Spånga konditori.
Semlan från Spånga konditori kom som nummer två i semmeltestet från Thatsup. Riktigt god bulle, rikligt med mandelmassa och lagom med grädde. Supergott! Men… Vi tyckte det var för mycket nötchunks och hela nötter i mandelmassan vilket gjorde det hela lite torrt och mäktigt. Just hela nötter och bitar av nötter i mandelmassan är det som gäller just nu och väldigt populärt men passar inte oss som är vana vid de blandade semlorna. Jag har frågat runt och det verkar inte som den blandade semlan säljs någonstans just nu. Så trist.
Nästa vecka är det fettisdag och då blir det en semla igen. Troligen inte blandad, men jag kommer njuta ändå!
Senaste kommentarer